[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[m10b18] ciężko odpala na zimnym

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

[m10b18] ciężko odpala na zimnym

Post numer:#1  Postprzez kaczoro » 13 lip 2009, o 18:59

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum :D

Od niedawna jestem w posiadaniu 318i '85 rok i pojawił się pierwszy problem...

Szperałem trochę po forum i większość tematów o problemie z odpalaniem dotyczy m40 i to na ciepłym silniku. Natomiast u mnie jest odwrotna sytuacja :cry:

Autko jak postoi dłużej nie odpalane (np. przez noc) to wtedy pojawia się problem z odpalaniem...trzeba chwilę zakręcić i dodać gazu zanim odpali :roll: Jak już załapie to silnik chodzi równo, obroty nie falują i jest elegancko.

Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

P.S. dodam, że jak silnik jest ciepły to pali na dotyk :cool2:
kaczoro

Post numer:#2  Postprzez Długi85 » 13 lip 2009, o 21:17

czesc
milaem podobnie gdy padl mi wtrysiwacz rozruchowy, przykrecony do kolektora ssacego, podchodzi do niego niebieska kostka, moze sie zapchal, moze prad nie dochodzi, wypnij i sprawdz czy na zimnym dochodzi prad po wlaczeniu zaplonu, jezeli nie, to moze masz padniety czujnik temperatury. Jezeli z pradem jest wszystko ok to wykrec wtryskiwacz i wlacz zaplon, powinien puscic mgiełke benzyny
Długi85

Post numer:#3  Postprzez kaczoro » 14 lip 2009, o 08:42

W książce "sam naprawiam" wyczytałem jeszcze, że winny może być termowłącznik czasowy...

Poszukałem trochę w sieci i ciężko gdziekolwiek znaleźć taki włącznik albo wtryskiwacz rozruchowy. Jakie są przybliżone ceny tych części i czy kupować nowe, czy szukać używek?

Dzisiaj postaram się sprawdzić wtryskiwacz wg. opisu z książki "sam naprawiam" :D
kaczoro

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie