[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

318i m40 problem z pompą paliwa

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

318i m40 problem z pompą paliwa

Post numer:#1  Postprzez bartek6073 » 14 wrz 2009, o 19:56

Z góry informuje że czytalem wiele tematów o podobnym temacie jednak nie znalazlem żadnej konkretnej odpowiedzi pasującęj do mojego przypadku, wiec proszę koledzy o pomoc.
Zacznę od początku, bunia odpalała na benzynie ale ledwo, na gazie chodziła bardzo ładnie. Mechnik stwierdził iż jest to wina pompy paliwa gdyż dawała ciśnienie ok. 2-2.5 Bar, przy szybkim wciskaniu gazu dusiła sie.
Zamówiłem nową pompe
Oczywiście małe problemy z montażem, pełno rdzy itp. ale mniejsza z tym, podłączyłem, przylutowałem nowe przewody i.. nie odpala :(
Pompke słychać bardzo głośno nawet jak auto chodzi na gazie, po zgaszeniu słychać dziwne cyknięcie, nie mam już pojęcia czego to może być wina .
bartek6073

Post numer:#2  Postprzez Blacha » 14 wrz 2009, o 20:15

Strona którą podajesz została przeniesiona do archiwum więc pierwsze moje pytanie czy pompa była nowa? Co prawda u mnie była tylko głośna i trzymała ciśnienie ale zakup nowej rozwiązał problem i nie słychać jej do tej pory a dodam że współpracowała ona z 1,8 a teraz współpracuje z 3,5 i nadal jest cicha. Obawiam się że może być tak że kupiłeś lipę. A jeszcze takie pytanie. Postanowiłeś wskrzesić benzynę po jakim czasie? jeździłeś na niej na bieżąco? Kiedyś chciałem zreanimować układ benzynowy w swojej e28 i bardzo dużo rzeczy było do wymiany z wtryskami na czele :cry:
Blacha
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez bartek6073 » 14 wrz 2009, o 20:25

Słychać ją i to bardzo. Tak pompa jest nowa. Na poprzedniej robiłem ok. 100 km tyg. na benzynie, żeby właśnie z wtryskami nic sie nie stało,mulił sie troche ale własnie starałem sie na benzynie jezdzic więc jeśli chodzi o ukł. PB powinno być ok wszystko :cry:
bartek6073

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie