[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

brak paliwa na listwie wtryskowej / :/ problem z przepływką

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

brak paliwa na listwie wtryskowej / :/ problem z przepływką

Post numer:#1  Postprzez skandalista » 9 paź 2009, o 20:09

no i stało sie siadła pompa paliwa prawdopodobnie bo nie pompuje choć słychać ze działa ale gdy odkrece przewód z regulatora cisnienia paliwa nie wylatuje dosłownie ani kropla jest sucho jak na pustyni :/ filt dodam wymieniałem na wiosnę wiec to odpada ale moze być też wina zzbiornika ?? bo zauwazyłem ze jest tak jakby wciśnięty z lewej strony tzn tam gdzie pompa jest a paliwa zbyt wiele nie ma czasem zapali sie rezerwa czyli jakieś 8-10 litrów i pytania nasówaja mi sie dwa gdzie ta pompa ma tzw ssanie (w którym miejscu zbiornika gdyż wciśniety mam środek sam nie wiem jak to sie stało bo nawet porysowany nie jest) i czy ktoś zakupił już taką pompe paliwa http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... %3C%2Fi%3E
dodam równierz ze mam e30 320i z marca 1987 roku wiec wąska lampa z pompą zewnętrzną
jest warta ta pompa tej ceny ?? za pomoc z góry dziękuję
Ostatnio edytowano 11 paź 2009, o 14:05 przez skandalista, łącznie edytowano 1 raz
skandalista

Post numer:#2  Postprzez mck » 9 paź 2009, o 23:04

Poszukaj sobie na forum opinii na temat tego sprzedawcy jak też obejżyj komentarze. Ja bym sobie dał spokój.

Ze swojej strony polecam QAP (łatwo ich wygooglać), dają chyba ogłoszenia na gratce. Sam kupiłem u nich pompę (wprawdzie wewnętrzną, ale na allegro - dla zachowania formalności - licytowałem właśnie zewnętrzną, więc też mają) i to za śmieszne pieniądze i pompka chodzi już pół roku bardzo ładnie. Wytrzymała również katowanie nieszczelnym układem paliwowym (pompowane paliwko w znacznej części wyciekało mi spowrotem do zbiornika :mad2:) i po naprawieniu tego ucichła(choć nigdy głośna nie była)
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez tigre0070 » 10 paź 2009, o 17:46

a ja twierdzę że lepiej kupić dobrą używkę niż nowy zamiennik
tigre0070

Post numer:#4  Postprzez mck » 10 paź 2009, o 22:51

tigre0070 napisał(a):a ja twierdzę że lepiej kupić dobrą używkę niż nowy zamiennik

A jak stwierdzisz "dobroć" tej używki? Moja padnięta pompa po wyjęciu ze zbiornika nadal kręciła podłączona na krótko do 12V, malo tego wsadzilem ja spowrotem poniewaz poszukiwania nowej trwaly, a ja potrzebowałem jeździć i nalatałem na niej jeszcze prawie 1000km aż znowu zdechła.
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez skandalista » 11 paź 2009, o 11:45

ok panowie dziękuję za podpowiedzi moja pompa też brzęczała ale ledwo co paliwo wypływało z filtra paliwa:/ ale spomniało mi sie ze mam starą pompe która ciekła na zewnątrz ale potrafiła napełnic listwe wtryskowa z m30b35 wiec poksylina i montarz silnik chodzi działa :jum: ale tera pytanko z innej beczki
zawiesza mi sie przepływka i co moze sie zawieszać klapka ?? da rade coś z tym zrobić ?? chyba ze ma jakieś znaczenie ułozenie przepływki ze musi być w poziomie idealnie bo mnie delikatnie zwisa tył jej :/
poza tym przez to pewnie mam dziure w gazie i czasem nie umie sie spamietac do 2500/obr powyzej idzie jak rakieta ;) i czasem wolne sie traca ale wystarczy lekko puknąć przepływke a raczej ją ruszyć delikatnie i wszystko wraca do normy aha i co do ustawienia na przepływce jest śrubka kanału bocznikowego jakoś nie widze różnicy krecac nią i mam ją zakreconą na maxa ;)
skandalista

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie