[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem przy odpalaniu m20b25

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Problem przy odpalaniu m20b25

Post numer:#1  Postprzez ogare21bmw » 11 lis 2009, o 23:57

Mam taki problem m20b25 nie pali na wszystkie gary rano,jak jest silnik zimny! Mianowicie odpalam betunie na wolnych obrotach pali na wszystkie gary po dodani lekkiego gazu zaczyna kuleć :( trzymam ją tak przez kilka sekund do 2000 obrotów i problem znika pali na wszystkie! po zgaszeniu i ponownemu odpaleniu pali na wszystkie :shock: Dziwna sprawa bo taki sam przypadek miałem w bmw e34 m20b25! Kopułka i palec ,świece nowe kable w porządku przepławka sprawna,na wolnych obrotach nie faluje (czasami ale rzadko) dolot szczelny Morze mieliście taki przypadek bo mnie to wkurza :evil:

[ Dodano: 13-11-2009, 22:45 ]
Nikt nie miał takiego przypadku?? Podejrzewam regulatora ciśnienia paliwa Jak go sprawdzić bo nie mam innego na podmianke???
Tylko BMW E30 :) Obrazek
ogare21bmw
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: -------
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#2  Postprzez roler » 28 lis 2009, o 23:19

regulator barzo latwo sprawdzic, wpinasz manometr w przewod zasilajacy, na wolnych obrotach z podlaczonym podcisnieniem, cisnienie powinno byc mniejsze niz bez podcisniena. ot i cala filozofia. ( a konkretne wartosci z autodaty bo nie pamietam na blache)
roler

Post numer:#3  Postprzez jakubmw » 29 lis 2009, o 09:57

podepne sie pod temat moj m20b20 jak postoi cala noc to zawsze musze troche dluzej to pokrecic z 10 sekund. i jak zalapie to najpierw tak jak bym na 1 gar pozniej na 2 ... 3 i reszta chodzi i jak zalapia wszystkie to ssanie jest 1200 moze troche wiecej ale po nagrzaniu ma normalne obroty ale jak jade na zimnym to jak wciskam gaz to strasznie nim szarpie juz sam nie wiem co to moze by kopulka nowa palec tez kable tez
jakubmw
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie