[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

M10b18 nie pali na bp.. POMOCY

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

M10b18 nie pali na bp.. POMOCY

Post numer:#1  Postprzez aifelo » 15 sie 2012, o 13:25

Witam forumowiczów, jako ze to mój pierwszy post na forum to za błędy i złe miejsce tematu z góry przepraszam. A wiec tak. Niedawno nabyłem pierwszy samochód, E30 na wąskiej lampie m10b18 na gazniku. I jest jeden problem, ponieważ autko nie chce palić na bp a na gazie chodzi dobrze i pali normalnie. Poprzedni właściciel mówil ze trzeba coś po przeczyszczać bo on jezdził nim cały czas na lpg. kiedy próbowałem odpalić na bp, za pierwszym razem odpalił, nie trzymał niskich ale chodził. A teraz już wogóle nie chce palić, przełącze na gaz i jezdzi normalnie. Możecie mi pomóc, co może być nie tak z silniczkiem. chciałem wyżucić całkiem instalacje a nie moge bo autko nie będzie palic. Prosze o pomoc. dziękuje i pozdrawiam.
aifelo

Post numer:#2  Postprzez Zwarciak » 15 sie 2012, o 13:51

cześć

musiałbyś przeczyścić gaźnik , krokowy i przedmuchać dysze i nowy filtr paliwa dać
Zwarciak
Stażysta

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez kamill » 15 sie 2012, o 15:15

najprostrzym sposobem jest założyć osprzęt od wtrysku wielopunktowego bo z gaznikiem bedziesz miał problem po tylu latach samo wyczyszczenie moze nic nie dać poprostu tulejki i inne zespoły cierne powyrabiały sie i albo będzie zalewał albo strzelał różne cuta mogą sie dziać a osprzęt m10 wtryski kolektor komp wiązka i wszystko co potrzebujesz to groszowe sprawy
kamill
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez aifelo » 15 sie 2012, o 16:33

a jezeli przeczyszcze sam ten gaznik to bede go musial puzniej wyregulowac tak ? czy nie. ale na lpg chodzi normalnie i jezdzi wiec napewno moglo sie tam cos po przecierac ?nie jestem mechankiem i nie znam sie tak bardzo wiec nie wiem czy poradze sobie ze zmiana wtrysku.. hehe
aifelo

Post numer:#5  Postprzez kamill » 15 sie 2012, o 19:19

na gazie bedzie chodził bo do tego zeby chodził na gazie to z całego gaznika potrzebne ci jest to zeby przepustnica sie otwierała
kamill
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#6  Postprzez aifelo » 15 sie 2012, o 21:46

toznaczy ze samo przeczyszczenie nic nie da ?
aifelo

Post numer:#7  Postprzez kamill » 15 sie 2012, o 22:00

najprostrzym sposobem na czyszczenie gaznika jest wytworzyć mu podciśnienie. czyli sciagamy filtr zeby mozna było całkowicie zasłonić przepustnice. dajemy gazu i zasłaniamy reką przepustnice na tak długo aż prawie zgasnie i zabieramy reke tak kilka razy. tylko nie wiem czy jak zrobisz to na lpg to czy czasem nie strzeli. musiałbyś odpalić na benz nawet na wysokich obrotach i wtedy sprubować.
kamill
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez BiFF » 15 sie 2012, o 22:13

też się borykałem z tym, też wąska na gaźniku i na gazie jeździła ok na benzynie nic. 3 lata tak śmigałem, najgorzej w zimie z parownikiem było. Pompę paliwa kupiłem nowa - nic nie dało, żadnego speca od gaźników nie znam by zerknął czy to gaźnik czy coś innego. Teraz m30b35 ląduje pod maskę i już nie będę miał tego problemu :jum:
BiFF
Uczeń

Moje BMW: 316
Nadwozie: Sedan
Silnik: m30b35
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#9  Postprzez aifelo » 15 sie 2012, o 22:43

tylko ze na bp nie chce odpalic. znacie moze kogos na slasku kto moze pomoc? warsztat np. nie wiem co robic. :cry: tzn ze pieniadze za samochod w bloto poszły hehe

[ Dodano: 16-08-2012, 19:10 ]
Żeby nie zakładać nowego tematu napisze tu. Jest ktos na forum kto podioł by sie swapa z m10 na inny silniczek. Najlepiej ze śląska
aifelo

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie