[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Paliwo mi sie polało.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Paliwo mi sie polało.

Post numer:#1  Postprzez potejtos » 5 paź 2012, o 08:36

Cześć.

Wczoraj po ok. 1,5-2 miesiącach stania odpaliłem e30, po chwili patrzę a pod autem zrobiła się kałuża. Szybko zgasiłem, odłączyłem akumulator, przestało cieknąć.

Wygląda jakby leciało z dolnej części filtra. Cała lewa podłużnica była mokra, kapało po wahaczu na ziemię. Możliwe, żeby ciśnienie paliwa rozerwało filtr? Czy to tylko zbieżność miejsca, a występuje jakaś typowa usterka w tym miejscu?
E36 z kuchenką.
potejtos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez Dave » 5 paź 2012, o 09:22

moze opaska na wezu ci sie popuscila lub waz sparcial sprawdzales to ?
Dave

Post numer:#3  Postprzez BMWe30-Stefan » 5 paź 2012, o 17:14

dokładnie miałem to samo w m40b16 puściła opaska zaciskowa na wężu zasilającym filtr szybka wymiana opaski dobre skręcenie i mód malina było
BMWe30-Stefan

Post numer:#4  Postprzez potejtos » 5 paź 2012, o 17:29

Sprawdze :D

Dzieki.

BMWe30-Stefan napisał(a):dokładnie miałem to samo w m40b16 puściła opaska zaciskowa na wężu zasilającym filtr szybka wymiana opaski dobre skręcenie i mód malina było

Heh. Dzisiaj wymieniłem filtr, ale niestety nie znalazłem żadnych niepokojących symptomów.

Z filtra nie lało się nigdzie gdzie nie powinno, cybanty pozaciskane, przewody wyglądają ok.

Trochę wachy mi się rozlało, więc darowałem sobie odpalanie dzisiaj, czekając aż odparuje, ale jestem mega ciekawy czy dalej będzie to samo.

[ Dodano: 11-10-2012, 23:37 ]
Update: Dzisiaj odpalilem E30tke, obserwujac czy nie bedzie sie lalo. Ze mialo to miejsce w podziemnym mialem w pogotowiu szmaty i 3 gasnice :D

Okazuje sie, ze zaraz po odpaleniu, przewod idacy od filtra dalej do silnika zrobil sie mokry w miejscu gdzie wchodzil do filtra i gdzie wchodzil na metalowa rurke do silnika. Przewod wymieniony, mysle ze problem rozwiazany, ale okaze sie dopiero jutro. Przy okazji zmienilem filtr z waskiego na gruby (podobno ma lepszy przeplyw).

Jak ktos ma u siebie ori przewody z plecionka, polecam je wymienic bo chyba nadchodzi ich czas.
E36 z kuchenką.
potejtos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie