[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Silnik m10 po kilkudniowej przerwie niezwykle szybko odpala.

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Silnik m10 po kilkudniowej przerwie niezwykle szybko odpala.

Post numer:#1  Postprzez kierownik » 18 wrz 2012, o 19:34

Chopaki od dluzszego czasu obserwuje ze moje m10 jesli tylko postoi kilka dni , to gdy je odpalam to lapie juz momentalnie,nawet rozrusznik sie dobrze nie rozpedzi ,doslownie wystarczy cyknac kluczykiem i juz silnik gada. Nie uznaje tego za awarie,wrecz przeciwnie ,ale zastanawia mnie dlaczego gdy jest eksploatowany z dnia na dzien to odpala normalnie czyli po dwoch czy tam trzech sekundach, a nie zdarza sie to przy kazdej okazji odpalania.Interesuje mnie co moze byc przyczyna tego ze po dluzszym postoju tak ladnie odpala i czy moze mam jakas usterke z ktora zyje juz od nabycia auta i juz sie do niej przyzwyczailem.Jak to jest u Was?Zaznaczam ze auto po dlugim postoju wrecz niewiarygodnie szybko odpala , doslownie dotkniecie rozrusznikiem.
kierownik
Student

Moje BMW: 318i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M10B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez zawadzki15 » 17 paź 2012, o 21:50

Kolego napewno wszystkie podzespoly dzialaja bardzo dobrze. Silnik pojezdzi dlugo jak bedziesz o niego dbal, wymienial olej i filtry. Moj rowniez odpalal bardzo szybko gdy postal 3dni.
zawadzki15

Post numer:#3  Postprzez softlay » 19 paź 2012, o 17:58

Wszystko jest raczej ok. Moja M10 też po kilkudniowym postoju czasami odpali tak szybko, że aż się dziwie :P
softlay

Post numer:#4  Postprzez kierownik » 20 paź 2012, o 13:50

Heh ,nie biore tego za mankament ,ale jak wytlumaczyc to ze auto uzywane codziennie juz tak blyskawicznie nie odpala... Dlaczego? Co powoduje że po dluzszym postoju tak to wyglada i czy możliwym jest by na codzień tez tak odpalało. To mnie zastanawia.
kierownik
Student

Moje BMW: 318i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M10B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez klucznik » 20 paź 2012, o 14:21

Ten typ tak ma najwyraźniej.

Jak już koniecznie chcecie dochodzić co się dzieje to mogę was naprowadzić na wtrysk rozruchowy i jego sterowanie, u siebie odłączyłem bo miałem podejrzenia ze jest nieszczelny.

Teraz mam odwrotnie, jak był nie używany to trzeba kręcić i dołożyć benzyny pedałem gazu. Po rozruszaniu go w trasie przez parę dni po odpala na dotyk.

Tak więc nie przejmowałbym się tym.
klucznik
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez pablo87 » 29 paź 2012, o 10:45

Witam,
u mnie jest bardzo podobnie! Po nocy odpala na kopa, a jak postoi 8h pod firmą to potem muszę z pedałem gazu pomagać przy odpalaniu ;) Tylko powiedzcie mi czy też macie potem problem z mocą silnika? Mój potrafi przymulać, wręcz się dławić. Czasem prawie nie zgaśnie. Jak tylko nabierze temperatury to istny szatan ;) Tylko co to może być?
Pozdrawiam
pablo87

Post numer:#7  Postprzez KamaE30STG » 12 gru 2012, o 21:48

U mnie to samo, a juz wogole super dziala na niego duzy mroz, jak postoi caly dzien na mrozie to wlasciwie nawet klucza do konca nieprzekrece i juz gada...:D
KamaE30STG

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie