[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zalewa świece na zimnym (m20b20 + gaz)

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Zalewa świece na zimnym (m20b20 + gaz)

Post numer:#1  Postprzez NeMeSiS » 31 maja 2009, o 07:25

Witam

Mam problem z moją e30-tką. Mianowicie w temperaturach od +5 w dół zapalając na benzynie zalewa mi świece. Na ciepłym silniku już jest ok chociaż zdarzają się sytuacje, że trzeba dłużej pokręcić żeby zapalił. Co może być tego przyczyną, samochód ma zamontowany gaz i na gazie w niskich temp odpali chociaż czasem nie na wszystkie gary, ale zawsze odpali, a na benzynie niestety nie. Jeżeli już się uda na benzynie odpalić to trzeba wcisnąć gaz do spodu żeby nie zgasł, a obroty po jakimś czasie się wyrównają i chodzi już ok.

Proszę o pomoc bo w serwisach BMW (Kraków, Wrocław, Rzeszów) rozłożyli ręce, gazownik też nie znalazł nic. Przy podpięciu pod komputer nie wykazuje żadnych błędów.
NeMeSiS

Post numer:#2  Postprzez Artur C. » 31 maja 2009, o 08:19

A nie idzie czasem na dwoch paliwach ?
Odepnij na próbę zasilanie elektrozaworu gazu i wtedy zapalaj .
Artur C.

Post numer:#3  Postprzez wisnior73 » 31 maja 2009, o 10:02

A ciśnienie sprężania sprawdzali?
wisnior73
E30 325 Cabrio
wisnior73
Rekrut

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez NeMeSiS » 31 maja 2009, o 18:47

Artur C., po odłączeniu gazu i wypaleniu resztki która została w przewodach (wieczorem), rano na benzynie działo się dokładnie to samo, czyli zalało świece. Zauważyłem natomiast, że jak przed dojechaniem do domu przełączyłem go na benzynę to z rana na benzynie zapalił ale z wielkim bólem i 3-4 zaworów tylko a reszta się odpaliła później bądź czasem całkowicie zgasł i trzebabyło wietrzyć świece.

wisnior73, Nie wiem co dokładnie sprawdzali, w salonach mówili że robili kompleksowe sprawdzenie wszystkiego co jest związane z układem paliwowym i wszystko jest w porządku. Gazownik podpiął pod komputer i też nie znalazł usterek.

Powiedzcie mi jeszcze czy jakieś lewe powietrze może mieć wpływ na to że tak się dzieje.
NeMeSiS

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie