[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wolne obroty

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Wolne obroty

Post numer:#1  Postprzez skandalista » 14 cze 2009, o 12:17

wiec mam problem z biegiem jałowym silnika i to juz dłuższy okres czasu :( chodzi nie równo nawet nie wiem jak mam wam to opisać
tyle ze moje uwagi na ten temat gdy odepne sonde i z wydechu idzą takie spaliny ze w oczy szczypie wiec chyba jest ok lecz silnik chodzi tak jak chodił bez różnicy jest to, lecz gdy odepne przepływkę to silnik zaczyna pracować pięknie tak jak powinien spalanie mam ok, zbiera sie też niczego sobie jak na b20 tylko to pyrkanie mnie dobija :( jest opcja ze przepływka siadła ?? jeżdrzę z regóły na benzynie lpg mało kiedy ewentualnie na dfłuzsze trasy lecz pamietam ze gaz mi raz strzelił, mam klapke anty wybuchową która do dziś jest cała wiec nie wiem czy moe być to wina przepływki chyba ze jakiś czujnik moze pomocy bo juz nie mam pomysłów na to, podmieniłbym przepływki ale nie mam do kogo sie zwrócić
skandalista

Post numer:#2  Postprzez peter535 » 14 cze 2009, o 19:14

Witam.
Ja miałem to samo i niestety bez wymiany przepływomierza się nie obyło mimo,że też mam zabezpieczenie od gazu i jest całe. :cry:
peter535
Rekrut

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez mariusz_ek » 5 lip 2009, o 14:30

skandalista popatrz czy gdzieś nie bierze lewego powietrza, przepływkę możesz wyczyścić i zobaczyć czy pomogło, a może to silnik krokowy (też spróbuj go wyczyścić)
Dałem Ci trzy najczęstsze objawy
Jak się nie mylę to sonda w e30 nie miała za dużo do powiedzenia (nie była to jeszcze tak rozwinięta technologia) możesz swobodnie jeździć bez niej tyle że może sam z siebie czasami zgasnąć...a jak sonda padnie to chyba jedyna usterka jest taka że dużo pali (u mnie palił 17litrów w trasie)
niestety jak przypuszczam masz gaz "na mikserze" nie w sekwencji no i to jest częstą przyczyną uszkodzeń przeplywek i krokowców
Mam u siebie drugi przepływomierz do m20b20 który trzymam w zapasie (jakby coś) tylko trochę masz do mnie daleko by sprawdzić...no chyba że wybierasz się w stronę stolicy
mariusz_ek
Moderator

Moje BMW: e30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e24
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B28
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie