[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m40 - po odpaleniu przez chwile nie wkreca sie na obroty

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#16  Postprzez potejtos » 10 kwi 2013, o 11:54

Nie wiem tego niestety, jaki błąd powinien wyskakiwać. Z tego co czytałem, błąd sondy to może też być kilka innych rzeczy - np. czujnik temp w głowicy. Najlepiej byłoby jakbyś podjechał gdzieś na diagnozę normalnym kompem.

Chyba że masz drugą sondę to można podmienić na próbę.

Na 2 kablach do sondy jest 12V (chyba na szarych) i to jest grzałka, a na dwóch pozostałych sygnał. Chyba. Z tego co pamiętam. Poszukaj, było na forum.
E36 z kuchenką.
potejtos
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#17  Postprzez qbacki » 10 kwi 2013, o 18:49

Panie ja Ci radze podmien sobie ta sonde bo jak ja mierzylem to roznie wyniki wychodzily a na koncu i tak sonde mialem walnieta.
qbacki

Post numer:#18  Postprzez rafal328 » 10 kwi 2013, o 21:15

siemka, no wlasnie z druga sonda jest problem zeby zalatwic, najwyzej kupie jakas, ale najpierw wolalbym sam zdiagnozowac problem tym co mam pod reka, moze sie uda. na filmiku widac jak zachowuja sie wartosci napiecia podczas pracy sondy, na wolnych jest niska stala wartosc, podczas dodania gazu wartosci sie zmieniaja, przy trzymaniu przepustnicy w jednym polozeniu slychac, ze co parenascie sekund spadaja obroty a pozniej wracaja do tych jakie sa przy danym otwarciu przepustnicy, nie wiem czym to jest spowodowane, na wolnych ladnie chodzi, nie faluje. bociana w rzeczywistosci slychac ciszej, ale skurczybyk i tak klekocze dobrze, jakies porady panowie?

tutaj filmik http://www.youtube.com/watch?v=Bx9HNsyl ... e=youtu.be

[ Dodano: 13-04-2013, 12:18 ]
Panowie, nikt nie pomoze w temacie? :(
Ostatnio edytowano 14 kwi 2013, o 23:27 przez rafal328, łącznie edytowano 1 raz
rafal328

Post numer:#19  Postprzez tofik501 » 14 kwi 2013, o 13:04

Witam podłącze się do tematu nie będę tworzył kolejnego mam taki sam problem jak kolega wyżej to znaczy na 1 i 2 ma cały czas werwę a na 3 znacznie słabnie wciskam 3/4 gazu a zachowuje się tak jakbym nie dodawał w ogóle gazu bociana nie słychać silnik wkręca się do odcinki . Świece wymienione w grudniu firmy Denso kable od świec również lecz są to kable od e36 1.8 jeden kabel jest luźny to znaczy nie mogę go wyciągać lekko reszta ok ale myślę że to nie jest ich wina bo na 1 i 2 idzie normalnie . Jakieś podpowiedzi ?
tofik501

Post numer:#20  Postprzez rafal328 » 16 kwi 2013, o 16:39

Chlopaki, nikt nic nie wniesie do tematu? czy ta praca lamby z filmiku jest poprawna? dlaczego tak spadaja obroty co jakis czas?
rafal328

Post numer:#21  Postprzez wojtaq » 17 kwi 2013, o 07:54

jak dla mnie to lambda nie pracuje jak powinna
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#22  Postprzez rafal328 » 17 kwi 2013, o 22:26

a jak wyjme sonde z e39 m62 uda mi sie ja wkrecic w wydech w e30? jest taki sam gwint? reszta chyba nie ma znaczenia, trzeba aby odpowiednio polaczyc kable, tak?
rafal328

Poprzednia strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie