[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

ile jest na rezerwie?

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Post numer:#46  Postprzez santos666 » 17 cze 2008, o 16:03

zygi1066 , sądząc po zdjęciu mini , jeżeli prędkość obrotowa kół jest większa niż prędkość całej budy wtedy można przyjąć twoje spalanie za całkiem realne....hihihihi

:cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla: :cla:

a tak na poważnie to nie wiem z tymi rezerwami u nas w białym też sie skarżyli ze bardzo mało jadą na judaszu , czasami już po zapaleniu sie lampki gonią na stację ...

....

może czujnik w baku ze starości później sie odpala.....
-----DZIDADWIEŚCIE-----

8
santos666
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#47  Postprzez kubex » 5 wrz 2008, o 11:23

ja jak kupiłem auto ktore stało w komisie to pamietam ze sie paliła rezerwa i od tamtego czasu sie juz nie zaswieciła starałem sie nie podchodzic do ktyrycznego stanu paliwa w baku :) ze wzgldu na mowe o starych pompach nie mam zamiaru tego sprawdzac!! wiem ile moja bunia przejedzie po zatankowaniu to mi wystarczy
kubex

Post numer:#48  Postprzez bmw320i_e30 » 5 wrz 2008, o 16:44

rekordowo na rezerwie zrobiłem 90 km na trasie a na mieście 60 robię bez problemu
bmw320i_e30

hmmm..rezerwa

Post numer:#49  Postprzez ciechaaa » 4 mar 2009, o 01:42

zaczne tak:
silnik 1.8 m40
wskaznik paliwa wyskalowany na 60
wskazowka pokazoje poziom paliwa prawidlowo....
problem polega na tym ze nie zapala sie kontrolka rezerwy(nawet gdy wskazowka spadnie juz za biala kreske R)
zarowka w liczniku ok bo sprawdzalem
nie wiem w czym moze tkwic problem
prosze o pomoc
ciechaaa

Post numer:#50  Postprzez Arczi e30 » 4 mar 2009, o 09:04

poziom tej wskazówki np. u mnie i w moich poprzednich e30-tkach musiał spaść naprawde poniżej tej białej kreski z 2-3mm dopiero wtedy zapali sie rezerwa .. ja bym zatankował sobie z 5l benzynki w jakis karnisterek i sam sprawdziłczy sie zapali .. uważam ze sie zapali .. nie jedna osoba juz miała taką akcje jak tym .. wskaznik jest poprostu tak zrobiony ..
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#51  Postprzez Pietrek » 4 mar 2009, o 09:11

Też myślałem że mam coś z zegarami, wymiana żarówki nie pomagała, rezerwa dalej nie świeciła. Poskładałem zegary i jeździłem dalej ... wskazówka musi spaść naprawde bardzo nisko i wtedy zapala sie rezerwa , także nie panikuj :mrgreen:
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Silnik: m20b25

Post numer:#52  Postprzez czort e34 » 4 mar 2009, o 11:10

zgadzam się z przedmówcami, wskazówka musi być naprawde nisko żeby rezerwa się zaświeciła. podobno niemcy tak konstruowali rezerwy w swoich samochodach że po zaświeceniu się kontrolki mozna zrobić jeszcze 100 km ( mniej wiecej tyle jest od stacji do stacji na autostradach)

sam kiedyś pytałem o to na forum bo byłem w szoku czemu się nie świeci
czort e34

Post numer:#53  Postprzez kierownik » 4 mar 2009, o 11:24

kiedys tez myslalem ze mam zarowke spalona bo jezdzilem jedzilem i nie zapalala sie a auto caly czas jezdzilo.wkoncu dla bezpieczenstwa wlozylem kanister z paliwem i mowie albo ja albo ona heh.no i ...nie zatrzymalem sie na srodku skrzyzowania tylko wkoncu sie zapalila ta rezerwa.Zrob to samo co ja ,zapakuj kanister dla bezpieczenstwa i jezdz.
kierownik
Student

Moje BMW: 318i
Silnik: M10B18

Post numer:#54  Postprzez kilo-E30 » 4 mar 2009, o 12:13

tak jak wyżej, wskazówka musi zejśc naprawde nisko, dopiero komornik(rezerwa) świeci
kilo-E30

Post numer:#55  Postprzez Krissek » 4 mar 2009, o 12:44

Dokładnie tak jak piszą poprzednicy - wskazówka musi zejść naprawdę bardzo nisko, żeby się zapaliła rezerwa.

A tak z drugiej strony kto o zdrowych zmysłach wyjeżdża paliwo niemal do zera?
Krissek

Post numer:#56  Postprzez ciechaaa » 4 mar 2009, o 13:48

nie chodzi o to zeby wyjezdrzac paliwo do zera tylko tak mnie to dziwi ze nieraz sie zdarzylo ze wskaznik byl na bialej kresce ''R'' a rezerwa ani nie mrognie ale sprawdez tak jak koledzy pisali... :mrgreen:
pozdrawiam:)
ciechaaa

Post numer:#57  Postprzez Stammek » 4 mar 2009, o 14:35

w touringu mialem tak jak koledzy ze wskazówka musiała spaść duzo nizej zeby sie zapaliła
ale teraz w cabrio mam tak ze jak wzkazowka dojdzie do kreski z "R" to zapala sie rezerwa.
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#58  Postprzez emo320 » 4 mar 2009, o 16:27

a z kolei u mnie było tak było jakieś 15 literków zalałem 25l i zrobiłem 150km i dolałem wachy 15 litreków i zrobiłem 100km ,a dzisiaj zajechałem zalac to weszło tylko za 80zł czyli 21ltr az sam się zdziwiłem.
emo320

Post numer:#59  Postprzez sky » 4 mar 2009, o 17:46

A u mnie ledwo wskazówka dotknie czerwonego pola i już się zapala rezerwa
sky

Post numer:#60  Postprzez torunianin » 5 mar 2009, o 09:06

u mnie jak wskazowka opadnie juz za biala kreske to zapala sie rezerwa. chyba touringi tak maja. ogolnie staram sie nie dopuscic aby w baku bylo mniej niz 10 litrów
torunianin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie