[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Bmw e30 m40 strzały ciąg dalszy...

Wszystko co jest związane z układem zasilania, instalacje LPG itp.

Bmw e30 m40 strzały ciąg dalszy...

Post numer:#1  Postprzez tofik501 » 20 maja 2013, o 19:01

Witam jak w temacie cały czas walczę z moją e30 1.6 m40 chyba już od miesiąca posprawdzałem masę rzeczy wszystkie są ok więc zwracam się ponownie o pomoc do was:) otóż na początku strzelała w wydech i dolot lecz pozbyłem się strzałów w wydech pozostały strzały w dolot auto nie ma mocy szarpie przerywa wolne obroty to 500-600 jak wejdzie do 1500 to chodzi normalnie ale jeździć się nie da ;/ W aucie sprawdzany były: świece,szczelność dolotu, kompresja na każdym cylindrze wynosi 10 ,wałek rozrządu w dobrym stanie ,krokowy czyszczony ,uszczelka pod kolektorem ssącym także zmieniona, czyszczona kopułka. Co może być przyczyną tych strzałów z tego co wiem to przepływomierz mógł się od nich uszkodzić ale nie powodować je prawda? proszę o pomoc jakieś pomysły co to może być ?
tofik501

Post numer:#2  Postprzez BOGUL » 20 maja 2013, o 20:08

Moj skacze na niskich obrotach. Sonda okey, przeplywomierz okey, krokowy tez mialem czyszczony. Bylem u mechanika i znalazl ze krokowy jest do kitu i pod pokrywa zaworow sa zapchane kanaliki ktore doprowadzaja olej i nie dostaje tyle ile powinien. Jutro auto leci do mechanika na zrobienie tego...moze tez cos podobnego masz
BOGUL

Post numer:#3  Postprzez tofik501 » 20 maja 2013, o 22:25

Rozumiem ale czy też nie masz mocy i co chwile strzały? i maks prędkość to 30 km/h bo u mnie tak jest niestety
tofik501

Post numer:#4  Postprzez BOGUL » 21 maja 2013, o 17:21

tak akurat nie mam.
BOGUL

Post numer:#5  Postprzez pawels5 » 21 maja 2013, o 18:09

Minimalne ciśnienie wg. książki 'sam naprawiam' to 11 bar, to raz, a dwa takie intensywne strzelanie, to pewnie głowica jest do roboty. Znajomy miał to samo w vw, robił to samo co Ty i dopiero jak zrobił głowicę przestało strzelać. Pewnych rzeczy nie oszukasz.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez tofik501 » 30 maja 2013, o 17:59

Strzelanie ustało ze zmianą kopułki palca i kabli . Lecz w dalszym ciągu ciężko odpala wchodzi po odpaleniu na 2000 obrotów mam naciągnięta linkę od gazu . Po chwili spadną i gaśnie jak przytrzymam gaz to chodzi ale gdy wciskam 1/2 gazu to momentalnie spadają oborty i gaśnie tak jakby brak reakcji na to .Jakieś podpowiedzi ?
tofik501

Post numer:#7  Postprzez wojtaq » 31 maja 2013, o 10:04

a przepływka ?
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Układ paliwowy & Spalanie