[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jaki wosk i inne chemikalia uzywacie?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#16  Postprzez bąku » 9 lip 2009, o 09:52

widze że kolega Bagor w temacie detailingu :D i fajnie bo mycie auta i jego woskowanie to cały rytuał, firmy które wymienił to naprawde wyższa półka ale według mnie zapomniałeś o jeszcze jednej ja używam produktów Meguiars. Większość użytkowników aut uważa że mycie auta ogranicza się do umycia i nałożenia wosku tym czasem to znacznie bardziej skomplikowany temat :jum:
bąku

Post numer:#17  Postprzez Bagor » 9 lip 2009, o 12:55

Zgadza się, to takie małe hobby :D Ale ja za Meguiars nie przepadam zbytnio, dla mnie zbyt duża masówka. Choć wiadomo, że produkty Meguiars są warte polecenia i lepsze niż większość produktów na polskim rynku.
Bagor

Post numer:#18  Postprzez pawels5 » 9 lip 2009, o 17:05

neophyte napisał(a):wosk Formula z woskiem carnauba - super połysk i na dość długi czas zabezpiecza lakier :cool2: kilka osób którym woskowałem auto było bardzo zadowolonych

To samo używam i potwierdzam spostrzeżenia.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez kavka » 9 lip 2009, o 21:36

A używał ktoś z Was twardego wosku w płynie z SONAXu ?? Bo pisze że można nakładać go na gorący lakier i w słońcu co by mi odpowiadało :D
Obrazek
kavka
Stażysta

Moje BMW: 335i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M30B35
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#20  Postprzez neophyte » 9 lip 2009, o 21:49

te woski których nazwy zapodał Bagor na pewno są dużo lepsze niż te bardziej popularne ale cena powala :shock: choć ten którego ja używam też daje sobie dobrze radę - lakier zabezpieczony na parę dobrych miesięcy w przeciwieństwie do koloryzujących które trzymają się dość krótko.
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo