[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Demontaż szerokiej nakładki ramki szyby drzwi kierowcy E30

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Demontaż szerokiej nakładki ramki szyby drzwi kierowcy E30

Post numer:#1  Postprzez paulwit_e30_318is » 13 wrz 2009, o 22:32

Chciałbym wymienić szeroką listwę drzwi zaznaczoną na rysunku.

Udało mi się znaleźć "dawcę" , ale demontaż spowodował uszkodzenie poziomej metalowej listwy wzdłuż szyby i górnej także-w miejscu zamocowania szerokiej listwy.
O ile w "dawcy" uszkodzenia lakieru drzwi i listew obok demontowanej listwy nie stanowiły problemu-po prostu poleciały na złom, tak w mojej E30-stce nie chciałbym tak tego zdemolować :jum:
Pod tą listwą w pionie przy szybie są trzy metalowe, sprężynowe spinki, a u styku poziomej listwy metalowej, biegnącej na całej długości szyby, i demontowanej listwy jest jedna duża sprężynowa spinka...
Widząc jak się zachowują pozostałe listwy przy demontażu jest to dość trudne do wykonania.

I tu moje pytanie:

Czy ktoś z Was zna jak najmniej inwazyjny i destrukcyjny sposób na ściągnięcie tej listwy???
Będę wdzięczny za instrukcję demontażu i montażu.

Obrazek
///M Der stärkste Buchstabe der Welt
paulwit_e30_318is
Uczeń

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez Pietrek » 16 wrz 2009, o 09:27

Ja demontowałem te listwy, nic nie połamałem i spinki mam całe ... ale jak to dokładnie zrobiłem to nie pamiętam ;/
Na 100% jedynym narzędziem jaki miałem to szeroki śrubokręt płaski :D
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo