[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

[cabrio] nanotechnologia?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

[cabrio] nanotechnologia?

Post numer:#1  Postprzez Macias » 25 lis 2009, o 20:23

wciąż szukam impregantu do dachu(we wsi bydgoszcz nie rozumieją takiego słowa, patrzą jak na głupka) i znalazłem na necie coś takiego:
http://nanoauto.pl/index.php?option=com ... &Itemid=48
warte to coś?
Macias

Post numer:#2  Postprzez Menl » 25 lis 2009, o 23:57

Ktos wywalil moj post poprzedni ale nie napisal jaki jest powod. Pomagam koledze z impregnacja dachu a ktos z rzyczliwych wywala posty ? Jak ma to zrobic znowu to niech napisze dokladnie co jet nie tak bo bede wklejal to caly czas .

A wiec Macias, wg mnie to kazdy preparat do dachow cabrio, namiotow, ubran wojskowych itp ma ta niby technologie. Ja kupilem taki :
http://www.allegro.pl/ite...ego_cabrio.html i jestem zadowolony. Jest efekt twojej niby nano technologii.

Teraz sie przymierzam do Sonaxa :

http://www.allegro.pl/ite...czysci_hit.html

I cos takiego znalazlem :

http://www.allegro.pl/ite...rio_tkanin.html
Menl

Post numer:#3  Postprzez mck » 26 lis 2009, o 01:25

Ja używam sonaxa i to co mnie w nim urzekło to że jest w zestawie z gąbeczką i rękawiczkami w lansiarkim zielonym kolorze;P

A mówiąc powaznie to: Może i ja coś w zeszłym roku źle zrobiłem, ale efekt takiego zbierania się kropli utrzymał mi się może... ze 3 porządne deszcze? Potem było tak że w niektórych miejscach szmata nasiąkała, w niektórych nie, a preparat zostawiał białe zacieki od wewnątrz dachu;/ Raczej nie wchodzi w grę opcja "za mało nałozyles w tym miejscu" bo nad tym nakładaniem spuszczałem się chyba ze 3h żeby było dokładnie, nie za dużo i równomiernie, a przez suszenie dachu 2 noce rachunek za prąd w garażu był jak nigdy...wysoki;p Jedno wiem: po sonaxie daszek przetrwał mi zimę bez żadnych sensacji...

Menel: pewnie kasują bo linkujesz allegro?:>
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Menl » 26 lis 2009, o 01:37

Kurde, ale to jest przydatne dla innych ...chyba ze ktos z adminow itd sprzedaje swoj produkt o ktorym nie wspomnialem i boi sie ze nie zarobi przez to....
Menl

Post numer:#5  Postprzez Blazej0909 » 26 lis 2009, o 08:34

Menel napisał(a):Kurde, ale to jest przydatne dla innych ...chyba ze ktos z adminow itd sprzedaje swoj produkt o ktorym nie wspomnialem i boi sie ze nie zarobi przez to....

Menel u mnie wyskakuje jakiś błąd jak chcę zobaczyć linki które wkleiłeś :cry:
Blazej0909
Stażysta

Moje BMW: 325is
Nadwozie: Touring
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez Gotrek » 26 lis 2009, o 11:41

ja oddawałem do impregnowania dach środkami Turtle Wax, z tego co zauważyłem cała sztuka polega na bardzo dokładnym umyciu dachu specjalnymi środkami przed położeniem impregnatu. Nie umniejsza to długotrwałego i pieczołowitego wcierania impregnatu w dach.
Jak się okazuje szorowanie dachu zwykłymi szamponami nie do końca usuwa brudy z materiału. Miałem jasny dach, pojechałem samochodem po myciu i sam byłem zaskoczony ile syfu wyszło z materiału po zastosowaniu specjalnych środków...
Gotrek

Post numer:#7  Postprzez jackx-36 » 26 lis 2009, o 15:25

Menel, czy jestes jakis ułomny , setki razy było wałkowane ze w tematach innych jak aukcje itp. jak chcesz cos pokazac to wklej zdjecie produktu a nie link do aukcji , który po pewnym czasie wygasnie i bedzie "pusty"
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez jackx-36 » 26 lis 2009, o 16:06

gregorto myslisz baardzo krótko terminowo , za miesiac ktos bedzie szukał tematu i co zobaczy ..... wielką kaka , a jak wklei zdjecia produktu to na dzis tez bedzie bardzo pomocne i zastanie na dłuzej ( byc moze na stałe)
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez mck » 26 lis 2009, o 18:51

Najlepiej niech wklei jedno i drugie, albo chociaż poda dokładną nazwę produktu ;) Trochę jest racji w tym punkcie regulaminu. Mnie to osobiście wkurza jak link do allegro jest już nieaktualny. A ostatnimi czasy aukcje do archiwum przenoszone są jeszcze szybciej.

A jeszcze ostatnio silniki forów mają tendencję to błednego obcinania linków i robi się już taka mega kupa jak w powyższym poście menela, gdzie środek linka jest wykropkowany i nawet fakt, że jest aktualny mu w tym nie pomaga.

Back on the topic: Potwierdzam słowa Gotreka. Ja swego czasu zawziąłem się żeby doczyścić dach i chyba ze 4 albo 5 dni go myłem. A i tak zawsze jeszcze jakiś syf wyłaził.
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo