[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

blenda w touringu

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

blenda w touringu

Post numer:#1  Postprzez matisik » 17 lis 2008, o 17:52

witam, wsadziłem el. szyberdach i teraz mam dziurencje nieładną. Widział ktoś z was kiedyś blendę w touringu? Bo normalnie to zawsze jest tapicerka... Da się w ogóle takie coś zmajstrować?
matisik

Post numer:#2  Postprzez Krissek » 17 lis 2008, o 17:54

Gdzieś na forum było, że do touringa nie pasuje blenda od sedana czy qpe :(
Zmajstrować się da w sumie wszystko - bierzesz żywicę poliestrową i kombinujesz... Ja jednak bardziej pomyślałbym o obiciu podsufitki nowym materiałem
Krissek

Post numer:#3  Postprzez bbdawiad » 17 lis 2008, o 18:58

Chodzi Ci o dziurę która została po korbce?? bo nie do konca rozumiem
bbdawiad

Post numer:#4  Postprzez matisik » 17 lis 2008, o 19:00

tak, chodzi mi dokładnie o tą dziurę. Nie chce nowej podsufitki :/ mam podsufitke m-technikową. Kombinowałem już z żywicą ale wygląda to średniawo
matisik

Post numer:#5  Postprzez bbdawiad » 17 lis 2008, o 19:22

Ja mam u siebie zaślepkę w miejscu korbki (el. szyber.) więc jakbyś dorwał taką zaślepke to może udałoby się dociąć podsufitkę tak żeby wpasowac takie coś, bo nie ma sensu faktycznie obszywać od nowa bo szkoda takiego czarnej podufitki.
bbdawiad

Post numer:#6  Postprzez Escobar » 17 lis 2008, o 19:51

Matisik zdjęc nie wrzucę bo nie robiłem możesz uwierzyc na słowo że blenda z innej wersji nadwozia podchodzi po wycięciu tej części oryginalnej z touringa. Robota czasochłonna ale daje radę coś takiego zrobic ,przyłożyłem blendę z sedana odrysowałem i nożykiem wyciąłem przednią częśc oryginału zostawiając zapas około 1cm ,nigdzie nic nie odstaje nie ma fałd ogólnie wygląda jakby była tak zrobiona fabrycznie .Chociaż w trakcie przekładania blendy już dzwoniłem w poszukiwaniu nowej podsufitki :twisted: na szczęście okazała się niepotrzebna.
Escobar
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez jawor735 » 17 lis 2008, o 23:33

nie mozesz tam czegos zamontowac tak aby nie szpecilo i zakrylo dziurke ??
jawor735

Post numer:#8  Postprzez Reinkarnatorka » 4 gru 2009, o 19:35

na moje to jak chcesz miec to estetycznie to wymien te czesc podsufitki z bordem na taka bez korbki :mrgreen: nieznam sie i niewiem jak to sie nazywa :P
Reinkarnatorka

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo