[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

problem z progami

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

problem z progami

Post numer:#1  Postprzez matisik » 24 lut 2008, o 15:09

Podniosłem samochod na podnośniku, a próg się wgiął do środka :/ Lipa po prostu, jak można to zrobić? Wspawać nowe?
matisik

Post numer:#2  Postprzez tigre0070 » 24 lut 2008, o 15:15

matisik napisał(a):Lipa po prostu, jak można to zrobić? Wspawać nowe?
wspawać...
tigre0070

Post numer:#3  Postprzez matisik » 25 lut 2008, o 15:20

a próbował ktoś zdjąć progi i wspawać tam kątownik? Zastanawiam się czy to da rade wspawać, bo blacha na progach jest bardzo cienka
matisik

Post numer:#4  Postprzez styling79 » 27 lut 2008, o 11:31

Co ty gadasz wymien progi i zobaczysz ile wytrzymaja , napewno nie bedzie potrzebny Ci katownik wewnatrz progu .
styling79
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Globi » 28 lut 2008, o 23:55

w miejscach gdzie sie je podnosi jest podwójna blacha i w środku jest też blacha i to dość gruba i nie ma opcji ze sie coś zegnie na tym widać tylko tą zewnętrzną blachę która jest pokryta barankiem może po prostu korozja bardzo dobrze znana w Polsce
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez Grześ » 1 mar 2008, o 09:13

U mnie tez cos tam wylazi ale zalatwilem se lewarek na srube zymska taki w ksztalcie kopnietego kwadratu podstawiam w razie czego pod podluznice i jest git ale progi trzeba i tak wspawac bo buda zacznie ci pracowac jak masz zgnite :D
Grześ

Post numer:#7  Postprzez Probolone » 6 sty 2010, o 19:54

Koledzy podepnę się pod temat, u mnie problem polega na tym, że miałem pognite progi i kupiłem nowe zamienniki. Blacharz je wstawił, polakierował, wygląda ok ale... słychać, że drzwi kierowcy pracują (ocierają o uszczelkę) widocznie się opuściły i mają spory luz na zawiasach..., te od strony pasażera też mają delikatny luz. Do tego zauważyłem, że pojawiła się mała szczelina między uszczelką a chromowaną listwą tylnej bocznej szyby za kierowcą (okolice narożnika dachu), nie wiem czy jest to efekt pracującej budy.... Wjechałem na kanał i dojrzałem fuszerę... nowe elementy podsmarkane są do podwozia i widać gdzieniegdzie dziury na długości progu :( póki co, to strach podnieść na zwykłym lewarku bo na bank się wgniecie... Wiadomo, że będzie reklamacja, ale powiedzcie jak powinna wyglądać profesjonalna naprawa, by zapomnieć o temacie, dodam, że włożyłem masę czasu i pieniędzy w autko, także nowa buda czy coś w tym stylu raczej odpada, za wszelką pomoc z góry wielkie dzięki.
Probolone

Post numer:#8  Postprzez debauched » 6 sty 2010, o 20:52

niezly szok, ekstra fuche ci koles zrobil, przykro mi, najwyrazniej buda ci pracuje jakby z gumy byla

jesli chodzi o profi robote, to albo jak oryginal, albo dobrze pospawane po calosci a nie ze widac dziury
debauched

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo