[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wymiana szyby przedniej e30 cupe - pomoc w wyborze help

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Wymiana szyby przedniej e30 cupe - pomoc w wyborze help

Post numer:#1  Postprzez _sebcio_ » 7 sty 2010, o 15:15

Witam Panowie i Panie :ber:

Chciałbym wymienić szybę przednią w e30 coupe 1990r. mam strasznie porysowaną i w nocy bardzo ciężko się jeździ. Nie chce polerować chcę nową :)

Pytanko jaką kupić ori BMW 600 zł więc raczej odpada :roll:
podobno dobre szyby robi firma pilkington cena szyby białej w granicach 180 zł lub zielona z zielonym pasem przeciwsłonecznym droższa jakiej 60 zł od zwykłej którą wybrać ??

Nawet nie wiem jak taka zielona wygląda jak macie foty z taką szybką to poproszę

z góry dzięki

pozdrawiam :cla:
_sebcio_

Post numer:#2  Postprzez doktorkazdadiagnoza » 7 sty 2010, o 15:47

To zależy od koloru auta. Ogólnie moim zdaniem zielonka lepsza :) A jeżeli chodzi o sam zakup. Ja tam kupiłem ori uzywke za 60zł, zmieniłem w 30 minut i jest gitarka:))
pozdro
Drift jest zajebisty
doktorkazdadiagnoza
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez _sebcio_ » 7 sty 2010, o 18:57

doktorkazdadiagnoza, nie no jak kupić to nową już się dowiedziałem o ceny tylko ta zielona ma tylko pasek zielony ?? tak jest biała?? zawsze można kupić białą a górę okleić ale w sumie teraz nie mam o jest ok :P
_sebcio_

Post numer:#4  Postprzez Maxis300 » 7 sty 2010, o 20:04

kolego ja kupile nowke sztuke szybe z nordglass jak pamietam taki badziwe ze szok:P nie dosc ze nie pasolala na uszczelke to jeszcze woda ciekla tragedia :evil: :evil: wiec ja bym ci polecal ori używkę :cool2:
Maxis300

Post numer:#5  Postprzez pawels5 » 7 sty 2010, o 21:07

Czy zieloną, czy białą to chyba zależy od reszty szyb w jakim są kolorze. Z nordglasem dajcie sobie spokój, po roku rysy na szybie. Pilklington po 2 latach zero rys. i robi na pierwszy montaż dla BMW, audi, merc.
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez _sebcio_ » 7 sty 2010, o 21:29

pawels5, dokładnie :D czytałem opinie i szyby tej firmy polecają :cla:
_sebcio_

Post numer:#7  Postprzez Hroop » 8 sty 2010, o 00:22

Ja zakładałem NordGlass i wytrzymała nawet kamyczek z autostrady pod bukaresztem. Białą z zielonym paskiem, zapłaciłem niecałe 200pln z montażem. Z używkami są dwa problemy:
1. Są już zużyte i podrapane
2. Mogą mieć mikropęknięcia i kończy się na tym że chwile pojeździsz i pęka..
Co do ori to mnie w aso w krakowie powiedzieli kiedyś 1100 więc decyzja była prostsza ;)
Hroop

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo