[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

demontaż deski

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

demontaż deski

Post numer:#1  Postprzez miki » 19 paź 2007, o 19:31

jako ze jestem w trakcie demontazu deski rozdzielczej z auta to mam pytanie zwiazane z "małym" problemem na ktory napotkalem a mianowicie jak odlaczyc tunele nawiewów idace do poszczególnych wylotów w desce rozdzielczej? Jak to sie odlacza bo chyba zostało mi to plus kilka srubek i powinna wyjsc ale te nawiewy mnie jescze mecza
miki

Post numer:#2  Postprzez Iro » 19 paź 2007, o 19:47

Miki na żywca, tak jak stomatolog wyrywa zęby. :lol:
Tak na serio to wszystkie kratki sie podważa śrubokrętem i wychodzą, a wnetrzności powinny zostać i wtedy sie rozkreca po kolei reszte.
Iro

Post numer:#3  Postprzez jackx-36 » 19 paź 2007, o 20:34

wyjmujesz deske razem z wlotami jak poodkręcasz wszystkie śróbki trzymające to szarpak i juz , wloty zakładane sa na zakładke tzn, "wąskie wchodzi w szerokie"
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez miki » 19 paź 2007, o 20:55

a gdzie sa srubki jeszcze pochowane? sa po bokach z lewej i prawej pod pokrywa schowka.. gdzies jeszcze?? panel sterowania nadmuchem juz odlaczony, zegray wyjete, schowek zdemontowony ....
miki

Post numer:#5  Postprzez Arczi e30 » 20 paź 2007, o 08:17

ostatnio zdejmowałem deske jak rozbierałem 325i na czesci .. rób to uwaznie to deska trzyma sie gdzies na 10 sróbach, wydaje ci sie ze juz wszystkie odkreciłes a zostaje jedna i czasami mozna urwac jakis zaczep i wszystko bedzie pozniej trzeszczec ..

robiłem z kumplem takze nie wszystkie odkreciłem sam ale napewno jest ich 8 albo 10.

A nawiewy to faktycznie najmniejszy problem one wychodza z deska i napewno nic nie popsujesz jak mocniej szarpniesz .. tylko tak jak pisałem upewnij sie czy odkreciłes wszystkie nakretki
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez miki » 20 paź 2007, o 09:49

na plus calej sytuacji przemawia fakt ze ta co teraz siedzi i tak pojdzie na śmietnik wiec jak niechccacy cos sie w niej nurwie to male piwo, bardziej mnie martwi ze musze poznije druga sam wlozyc dlatego tez chce zrobic wszytsko krok po kroku dokladnie nic na sile aby poznije wiedziec jak to wszytsko do kupy poskladac, a dzis musze to skonczyc
miki

Post numer:#7  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 20 paź 2007, o 11:04

Miki a gdzie grzebiesz sie przy autku???????
Może zajade na chwilke , zobaczymy , może cos doradze?????
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#8  Postprzez miki » 20 paź 2007, o 11:15

andrzej pod blokiem niestety tam gdzie autko stoi zawsze, jak chcesz wpadaj ja zaraz do boju ruszam, jak uda sie Ci Wójka po drodze namierzyc tez bedzie dobrze :wink:
miki

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo