[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Malowanie zderzaków pod kolor auta? (daytonaviolett)

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Malowanie zderzaków pod kolor auta? (daytonaviolett)

Post numer:#1  Postprzez CharlesDisney » 8 cze 2013, o 22:21

Czołem ! ;)
Od kilku dni robię blacharkę w mojej E30. Sporo rdzy, mnóstwo szlifowania. Drzwi, klapa tył.
Progi. Lakier już mam dobrany, nabity w sprey. Zastanawiam się czy malować zderzaki pod kolor auta? Obecnie przód mam cały plastikowy niemalowany -czarny. A z tyłu zderzak fioletowy pod kolor, ale listwa na zderzaku czarna plastikowa. Nie mogę nigdzie znaleźć zdjęć w moim kolorze i zastanawiam się jak by wyglądały całe zderzaki łącznie z tymi listwami pomalowane pod lakier. Jak dla mnie daytonaviolett na kombi wygląda idealnie. A w całości? Hmm no właśnie? Tak samo również zastanawiam się czy malować wszystkie progi? Obecnie mam czarne " w baranka" -chropowate.
Grill i nerki wiadomo zostają w oryginale.
Fakt, kolor jest bardzo ciemny i pewnie w słabym świetle nie do odróżnienia od czarnego. Ale w dzień widać sporą różnicę.

Obrazek Obrazek
CharlesDisney

Post numer:#2  Postprzez ksx9 » 8 cze 2013, o 23:32

Mój kolega ma kombi w tym kolorze, maluj zderzaki w kolor, listwy pomaluj czarną strukturą, do tego progi czarne, pas tylny jak w oryginale czyli do połowy czarny.

Inaczej tego nie widzę :P
ksx9
Inżynier

Moje BMW: e36
Nadwozie: Coupe
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez mamut103 » 8 cze 2013, o 23:45

Jak wyżej. Daytonaviolett to bardzo ładny kolorek na e30-stce :) Zderzaki w kolor, listwy czarne.
mamut103

Post numer:#4  Postprzez CharlesDisney » 9 cze 2013, o 00:12

Ok tak też chyba zrobię. A tak przy okazji coś znalazłem. O gustach się nie dyskutuje ale mi się podoba. Poszerzenia w touringu? Hmm dla mnie smakowite. ;D Obrazek
CharlesDisney

Post numer:#5  Postprzez Blazej0909 » 9 cze 2013, o 12:19

wg. mnie też to wygląda dosyć ciekawie :D masz więcej zdjęć tej e30 ?
co do malowania to zderzak jak najbardziej w kolor natomiast listwy progi itp czarny kolor tak jak to wychodziło w oryginale

tu zdjęcia zapożyczone z e30.de
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Blazej0909
Stażysta

Moje BMW: 325is
Nadwozie: Touring
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez CharlesDisney » 9 cze 2013, o 12:41

A mam :D Podoba mi się kosmicznie. Więc jak skończę blacharkę to chyba zacznę kombinować z tymi poszerzeniami chociaż kasy brak...A tak marzą mi się BBS RS/RM... 3 miesiące i powinny być.

Fakt, że to driftowóz, do orania asfaltu, no i ta komora silnika...Ale i tak jest genialna. Nareszcie znalazłem touringa w daytonaviolett na którym mogę się wzorować. =D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
CharlesDisney

Post numer:#7  Postprzez Blazej0909 » 9 cze 2013, o 12:45

ale bandyta :D
Blazej0909
Stażysta

Moje BMW: 325is
Nadwozie: Touring
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo