[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Czy podsufitka z wąskiej coupe pasuje do szerokiej coupe?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Czy podsufitka z wąskiej coupe pasuje do szerokiej coupe?

Post numer:#1  Postprzez AdamKor » 7 mar 2013, o 17:44

Jak w temacie: czy podsufitka z wąskiej coupe pasuje do szerokiej coupe?
W ASO nadal jest dostępna szara podsufitka do wąskiej lampy bez szyberdachu oraz rama szyberdachu z szarym obiciem. Tu rodzą się kolejne dwa pytania:
Czy podsufitkę, która nie jest do wersji z szybrem da się dociąć tak by pasowała do auta z szyberdachem. I czy ktoś z Was spotkał się z szarą podsufitką? Oznaczona jest jako GRAU..
AdamKor
Student

Moje BMW: 316i
Nadwozie: -------
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez Dantte26 » 8 mar 2013, o 12:38

AdamKor napisał(a):czy podsufitka z wąskiej coupe pasuje do szerokiej coupe?

jeśli o ceratę chodzi, moim zdaniem powinna pasować... nie słyszałem nigdy, by wąska miała inny konstrukcyjnie dach od szerokiej...

AdamKor napisał(a):Czy podsufitkę, która nie jest do wersji z szybrem da się dociąć tak by pasowała do auta z szyberdachem

nie powinieneś mieć z tym problemu... najpierw naciągnij w całości, a potem wstępne wycięcie otworu i końcowe podklejenie... pamiętaj, że podsufitka wchodzi aż pod prowadnicę szyberdachu i trzeba zostawić trochę naddatku materiału, a tym samym trzeba wymontować kompletny szyberdach by robota wykonana była profi...

AdamKor napisał(a):I czy ktoś z Was spotkał się z szarą podsufitką? Oznaczona jest jako GRAU..

jeszcze się nie spotkałem... :ali:
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25

Post numer:#3  Postprzez Pietrek » 8 mar 2013, o 14:45

AdamKor napisał(a):Jak w temacie: czy podsufitka z wąskiej coupe pasuje do szerokiej coupe?

Zwróć uwagę na tylne słupki, wąskie z początku produkcji miały na słupkach przykręcone przelotki pasów bezpieczeństwa, w tym miejscu są otwory montażowe.
Posiadam tylko zdjęcie z sedana.

Obrazek
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Silnik: m20b25

Post numer:#4  Postprzez AdamKor » 8 mar 2013, o 15:17

Pietrek napisał(a):
AdamKor napisał(a):Jak w temacie: czy podsufitka z wąskiej coupe pasuje do szerokiej coupe?

Zwróć uwagę na tylne słupki, wąskie z początku produkcji miały na słupkach przykręcone przelotki pasów bezpieczeństwa, w tym miejscu są otwory montażowe.
Posiadam tylko zdjęcie z sedana.

Obrazek

Cenna uwaga.
Wg Real oem ta szara podsufitka 51 44 1 888 315 jest kompatybilna do 87 roku. Real oem mówi, że wersja z szybrem również jest dostępna, ale niestety nie mogę tego nigdzie namierzyć w sklepie / aso.

Inna rzecz, wersja bez szybra ma dodatkowe przeszycie na pałąk na wysokości przedniego uchwytu nad głową pasażera i kierowcy, co niestety chyba ją dyskwalifikuje :(
Obrazek
Obrazek

---------------
Edit:
Jednak nie będę cudował z podsufitką. Stwierdziłem, że skoro oryginalnie jest cerata to i u mnie tak będzie. Zamówiełem czarną Cordurę i zobaczę jak ma się do oryginalnego materiału. Jeś li będzie ok, to git. A ajak nie, to będę główkował dalej :)
Obrazek
AdamKor
Student

Post numer:#5  Postprzez Michal M20B20 » 18 cze 2013, o 18:04

I jak tam prace nad podsufitką. Jestem ciekaw efektu bo swoją malowaną na czarno (czyjaś inwencja twórcza sprayem plus moja poprawka pistoletem w celu zamaskowania przebarwień) wygląda nieciekawie i albo zmienię na jasny oryginał albo poszukam czarnej.
Michal M20B20
Student

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#6  Postprzez cimar » 19 cze 2013, o 15:29

a ja się podczepię do tematu co trzeba ściągnąć żeby zdjąć podsufitkę ?
cimar

Post numer:#7  Postprzez Michal M20B20 » 19 cze 2013, o 17:00

We wszystkich szyba przód i tył, plastiki ze słupków. W coupe i trumniaku dochodzą chyba tylnie boczne szyby i opcjonalnie dekiel szyberdachu.
Michal M20B20
Student

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#8  Postprzez deeste » 23 cze 2013, o 10:11

dodam że jak ktoś ma check panel to na upartego nie musi zdejmować przedniej szyby :D tylnią i boczne trzeba zawsze zdjąć...
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25

Post numer:#9  Postprzez AdamKor » 26 cze 2013, o 08:28

Ja się w tańcu nie pierd**e i po prostu ją wyciąłem przy uszczelkach ;) Nowa szmata powstała jednak z innego materiału (w allegro słowo kluczowe SAM167), ma spory zapas materiału w miejscach mocowań. Fotki w moim temacie chyba dodawałem, ale jeszcze nie zamocowana, bo będzie wcześniej lakierowanko.
AdamKor
Student

Post numer:#10  Postprzez landryss25 » 1 lip 2013, o 10:14

Jak jest już temat o suficie to nie będę zakładał nowego.

Mam ori czarny sufit w swoim trumniaku i zaczyna mi odłazić w 3 miejscach. Macie jakiś patent żeby go podkleić bez ściągania? Pinezki itp odpadają :D
landryss25

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo