[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Opadające drzwi kierowcy.

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Opadające drzwi kierowcy.

Post numer:#1  Postprzez Drix92 » 2 sie 2013, o 12:13

Witajcie. Przeszukałem forum w poszukiwaniu takiej informacji ale chyba nikt o to nie pytał. Mianowicie opadają mi drzwi od strony kierowcy. Jak się je otworzy to można ruszać nimi w górę i w dół (duży luz na śrubie zawiasu górnego i prawdopodobnie dolnego) i moje pytanie jest takie: Gdzie dostane tulejkę do naprawy tego objawu :) Wiem że na pewno w ASO niestety mam bardzo daleko do najbliższego serwisu. Z góry dziękuje za odpowiedzi:)
Drix92

Post numer:#2  Postprzez Pietrek » 2 sie 2013, o 14:11

tam jest stożek i o ile dobrze pamiętam to nie jest on wymienny
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Drix92 » 2 sie 2013, o 14:39

?? Raczej mało możliwe żeby nie można było naprawić opadających drzwi.. To by było bardzo dziwne:) Wiem ze są jakieś zestawy naprawcze w których jest sworzeń, tulejki, podkładki jakieś zabezpieczające i śruby z łbem sześciokątnym. Tylko gdzie to dostać bo jak już wspomniałem do Aso mam bardzo długą drogę.

[ Dodano: 03-08-2013, 13:41 ]
Więc nikt nic nie wie gdzie można kupić coś takiego ? lub czy może da rade to jakoś zrobić samemu? Bo jeszcze tego nie rozbierałem bo auto cały czas potrzebne jeżdżące z drzwiami :)
Drix92

Post numer:#4  Postprzez Matt325 » 5 sie 2013, o 13:32

Jest taki zestaw,sam kupowałem.A do ASO nie musisz jechać,możesz skorzystać np z takiego sklepu
https://www.bmwautoparts.net/pl/katalog ... lec-410706
Nr 15 w tabeli
Matt325
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Drix92 » 5 sie 2013, o 14:23

Wielkie dzięki!:) Pomógł poleciało :)
Drix92

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo