[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wyp?owia?y lakier

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#31  Postprzez bąku » 24 maja 2013, o 09:53

Pocą się woki z większą zawartością olejków, collinite 476 do nich nie należy, więc pocenia raczej nie będzie :roll:
bąku

Post numer:#32  Postprzez mamut103 » 24 maja 2013, o 12:52

Pietrek napisał(a):dbać, nie myć gąbką, nie myć szczotką, nie wjeżdżać na myjnie

Postawić w salonie niech stoi i cieszy oko :jum:

A tak na poważnie to posiedzi i tak dłużej niż do jednego mycia, niemniej jednak pamiętaj że wszystko zależy od przygotowania powierzchni- może posiedzi u Ciebie tydzień, może dwa- a na dobrze przygotowanym lakierze powinien siedzieć nawet do 6 miesięcy! Dlatego jest o co walczyć.

Ile Ci poszło wosku na pierwszy raz i jak go używałeś?
mamut103

Post numer:#33  Postprzez EvilDevil » 24 maja 2013, o 20:05

Haha tak jest postawie ją w salonie ;) No to będzie trzeba to zrobić kiedyś zgodnie z Waszymi zaleceniami . Jak na razie minął tydzień i się trzyma . Sporo mi tego wosku poszło , mikrofibra i jechane .
EvilDevil

Post numer:#34  Postprzez bąku » 24 maja 2013, o 21:01

EvilDevil napisał(a):Haha tak jest postawie ją w salonie ;) No to będzie trzeba to zrobić kiedyś zgodnie z Waszymi zaleceniami . Jak na razie minął tydzień i się trzyma . Sporo mi tego wosku poszło , mikrofibra i jechane .

Sporo to znaczy za dużo ;)
W czasie woskowanie colli 476 mniej znaczy lepiej, bo zbyt duża ilość może sprawiać problem przy wycieraniu wosku.
Generalnie, jeżeli widzisz wosk na lakierze w czasie woskowania to znaczy, że nałożone jest zbyt dużo :tan:
Jedna cienka warstwa i np. po tygodniu umyć auto i położyć drugą cienką i będzie elegancko :cool2:
bąku

Post numer:#35  Postprzez mamut103 » 24 maja 2013, o 21:33

Warto zaznaczyć że po pierwszym nałożeniu takiego wosku na samochód właściwie nie powinno być po puszce widać że już był kiedyś nakładany - tak mało tego idzie :) Nakłada się piankowym aplikatorem, a mikrofibrą dociera- naprawdę poczytaj kosmetykęaut bo szkoda Twojej pracy i pieniędzy kolego.
mamut103

Post numer:#36  Postprzez bąku » 25 maja 2013, o 12:08

mamut103 napisał(a):Warto zaznaczyć że po pierwszym nałożeniu takiego wosku na samochód właściwie nie powinno być po puszce widać że już był kiedyś nakładany - tak mało tego idzie :) Nakłada się piankowym aplikatorem, a mikrofibrą dociera- naprawdę poczytaj kosmetykęaut bo szkoda Twojej pracy i pieniędzy kolego.

Dokładnie tak :cool2:
bąku

Post numer:#37  Postprzez marek1132 » 17 sie 2013, o 10:00

Czy wszystkie lakiery niematalizowane w e30 to akryl czy stosowano też bazę plus bezbarwny?Ostatnio sprawdzałem na e34 w kolorze schwarz 2 i jest to baza plus bezbarwny,w tym przypadku nie ma problemu płowiejącego lakieru.
marek1132
Uczeń

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#38  Postprzez valdi80 » 21 sie 2013, o 09:15

marek1132 napisał(a):Czy wszystkie lakiery niematalizowane w e30 to akryl czy stosowano też bazę plus bezbarwny?Ostatnio sprawdzałem na e34 w kolorze schwarz 2 i jest to baza plus bezbarwny,w tym przypadku nie ma problemu płowiejącego lakieru.

Akryl.
Wozu braucht man einen Stern, einen Blitz oder 4 Ringe...?! Zum Leben braucht man nur 2 Nieren
www.youngtimerhouse.pl
https://www.facebook.com/youngtimerhouse
valdi80
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#39  Postprzez mamut103 » 21 sie 2013, o 18:35

marek1132 napisał(a):"est to baza plus bezbarwny,w tym przypadku nie ma problemu płowiejącego lakieru.

Akryl to klimat tamtych lat :cool2: :D
mamut103

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo