[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

e30 zatkane kanaliki odpływowe wody przy szyberdachu.

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

e30 zatkane kanaliki odpływowe wody przy szyberdachu.

Post numer:#1  Postprzez CmK » 21 sie 2013, o 12:02

Witam, potrzebuję Waszej pomocy. Dziś rano po całej nocy deszczy napotkałem siedzenie przesiąkniete do reszty wodą oraz mokrą podsufitkę. Diagnozę już postawiłem ewdętną. Zatkany kanalik odpływowy od strony kierowcy.

Wpychałem tam jakiś drucik delikatnie jednak gdy dojdzie gdzieś w okolice dołu drzwi nie da się wepchnąc dalej. Od strony pasażera (gdzie kanalik jest drożny) drucik zatrzymuje się mniej więcej w tym samym miejscu.

Dlatego moje pytanie brzmi gdzie w/w kanaliki mają wyjście? Bym mógł jakiś drucik włożyć od wyjścia do wejścia.. może wtedy pójdzie.

No chyba że macie jakiś lepszy sprawdzony sposób na odetkanie kanalika?
CmK

Post numer:#2  Postprzez M-Technic2 » 21 sie 2013, o 13:27

odplywy ida od szybra przes slupek ,potem do progu gdzie powinnes miec dziure i woda powinna wyplywac ,jak zdejmiesz maskownice i wykrecisz glosniki powinnes wymacac takie przewody gumowe ktorymi ta woda plynie ,sprawdz czy masz drozne te dziury w progach ,w okolicy miejsca podkladania lewarka ,jak masz sklepane progi przez zle podnoszenie auta ,calkiem mozliwe ze masz je niedrozne.
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez zakwas » 21 sie 2013, o 14:39

Ja przepychałem w e34 kablem 2 żyłowym i dało radę , a drutem było tak samo jak u ciebie.
zakwas
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez CmK » 21 sie 2013, o 15:00

Cholera to już chyba wiem w czym problem.. ostatnio barankowałem podłogę.. Nie wiadomo też czy nie jest zaklepane albo zaspawane to jakoś bo tamte m,iejsca dorabiałem z nowej blachy.. Ale bezpośrednio z dołu raczej nie zobaczę rurki prawda? od pasażera niby jest drożny kanalik ale wpychając tam żyłkę do kosiarki nie wychodzi do samego dołu tylko gdzieś na końcu się zatrzyma.

Co radzicie jak to teraz zrobić? Zdjąć maskownice i przedziurawić wężyk czy może puscić go w inne miejsce?

[ Dodano: 21-08-2013, 21:00 ]
w zasadzie przyczynę znalazłem jest tak jak przypuszczałem... nie zwróciłem na to uwagi przy spawaniu podłogi i stopiło koniec rurki jednocześnie ją szczelnie zalepiając. Odciąłem jej koniec i wstawiłem inną. Tylko teraz pytanie czy koniec tej rurki powinien być w jakimś specjalnym miejscu w progu wewnętrznym? Powinna jakoś wystawać na zewnątrz? Czy po prostu leje się po nim i wypływa jakąś dziurką w progu?
CmK

Post numer:#5  Postprzez wojtaq » 21 sie 2013, o 21:05

z rurki się leje do wnętrza progu i musisz mieć drożne odpływy w progach bo inaczej progi rdzewieją
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Silnik: M60B40
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#6  Postprzez CmK » 21 sie 2013, o 21:59

a gdzie dokładnie są odpływy w progach? To nie są pytania dlatego że nie chce mi się sprawdzić, lecz zwyczajnie zaspawałem to wszystko wstawiając nowe kawałki blach i nie zwróciłem uwagi teraz mam problem:)
CmK

Post numer:#7  Postprzez jozef05 » 21 sie 2013, o 23:18

Otwory znajdują się na samym rancie progu od dołu od strony wewnętrznej, aby je zobaczyć musisz podnieść samochód.
jozef05

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo