Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
. Po pierwszych przymiarkach okazało się że pas nie wchodzi. Myślałem że zeszły się podłużnice, ale po pomiarach pasów okazało się że w miejscu styku z podłużnicami różnica wynosi aż 2mm i na górze tam gdzie są gumowe odboje ma maskę drugie 2mm.
calosc mocna i solidna - przykrecana na 4 sruby. dzieki temu zabiegowi zmiescila sie chlodnica od e34 3.5 i jest znacznie wiecej miejsca miedzy silnikiem a chłodnicą
pocisk997 napisał(a):Niezła partyzantka z tym Twoim pasem, ale w driftowozie da się to przeżyć.

Herr_Otto_Flick napisał(a):pocisk997 napisał(a):Niezła partyzantka z tym Twoim pasem, ale w driftowozie da się to przeżyć.
moim skromnym zdaniem odkrecany pas w aucie ktore ma robic wow to jakis poroniony pomysl, i drut do szescianu... co innego w aucie do sportu, to ma dzialac nie wygladac
chlodnica ori m30b35 z e34 miesci sie bez problemu
nie wpominajac o zwiekszonej latwosci wymiany silnika

Kajfer napisał(a):A Ja powiem Tak.
Wywaliłem u siebie pas, ponieważ był bardzo zardzewiały. Z rozwierceniem nie było większych problemów, jedyna zagadką gdzie trzeba troszkę pomyśleć jak to od siebie odseparować są mocowania na chłodnice.
mam drugi z innego auta.
Pas wywaliłem i spoko, ale...... okazuje się, że Bawaria nie miała super precyzyjnych maszyn do robienia pasów. Po pierwszych przymiarkach okazało się że pas nie wchodzi. Myślałem że zeszły się podłużnice, ale po pomiarach pasów okazało się że w miejscu styku z podłużnicami różnica wynosi aż 2mm i na górze tam gdzie są gumowe odboje ma maskę drugie 2mm.
"Nowy" pas w dole jest szerszy o 2 mm, a na górze węższy o 2mm. musiałem delikatnie go zeszlifować i rozeprzeć podłużnice...

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość