[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Is lippe

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Is lippe

Post numer:#1  Postprzez Guteq98 » 24 lis 2013, o 23:12

Cześć. Planuje zakup IS lippe do mojej e30i teraz tak..
Nie stać mnie na kupno ori dokładki, więc postanowilem, że kupie na alledrogo podróbkę po 100zł. Montaż takiej dokładki jest jak to napisał sprzedawca "na klej do szyb samochodowych i śrubki" więc na te spinki raczej nie ma co liczyć. I teraz tak.. Czy podczas tego montażu będę musiał te spinki wywalić, czy wmaskują się za dokładką ? I ogólnie czy może ktoś z Was ma taką dokładkę u siebie i co może o niej powiedzieć.. Czy się opłaca czy lepiej sobie odpuścić ? :)
U mnie przód wygląda teraz tak Obrazek i troszkę smutno z tymi samymi zawiasami.. Co o tym myślicie ?
z góry dzięki za odpowiedzi :)
Guteq98

Post numer:#2  Postprzez Dantte26 » 24 lis 2013, o 23:49

aby zamontować laminatową dokładkę będziesz musiał usunąć oryginalne spinki dokładki... po spinkach pozostaną otwory dzięki którym po odpowiednim nawierceniu dokładki przykręcisz dokładkę do pasa... nie licz jednak na trwałość takiej dokładki... rozsypie się przy pierwszym otarciu o koleinę czy krawężnik także trzeba bardziej uważać w porównaniu do oryginału... alternatywa...? oryginalna wąska dokłądka w podobnej cenie... :cool2:
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez mamut103 » 24 lis 2013, o 23:57

Ja wolałbym ori dokładkę zwykłą niż laminatową od IS'a.
mamut103

Post numer:#4  Postprzez Guteq98 » 25 lis 2013, o 00:15

mówicie o zwykłej prostej dokładce tak ? taka jak tutaj na fotce ? Obrazek
ta jest za 95zł i do tego sprzedaje ją e30store.. Nawet chyba jest ten użytkownik na tym forum o ile sie nie myle :)
I taka dokładka wejdzie w te spinki które mam czy również trzeba będzie na patencie montować ?
Guteq98

Post numer:#5  Postprzez mamut103 » 25 lis 2013, o 01:52

Dokładnie taka dokładka! :) Wejdzie na oryginalne spinki- mocowanie dokładki zwykłej i od IS'a odbywa się na tej samej zasadzie.
mamut103

Post numer:#6  Postprzez saiper » 25 lis 2013, o 08:04

Kupowałem taką dokładkę z laminatu i montaż jej wcale nie był taki banalnie łatwy może trafiłem jakiś taki nieudany egzemplarz bo rant ten górny montażowy był tak ścięty ze nie było szansy przykręcić przez te otwory bo nawet do nich nie dochodził zostało to przyklejone i wyglądało nie ciekawie i ciężko było spasować , ale to nie było auto do pokazywania.
Na plus to że była dość wytrzymała na uderzenia

Obrazek
saiper

Post numer:#7  Postprzez Dantte26 » 25 lis 2013, o 14:47

Guteq98 napisał(a):mówicie o zwykłej prostej dokładce tak ? I taka dokładka wejdzie w te spinki które mam czy również trzeba będzie na patencie montować ?

dokładnie o taką chodzi... z tego co widzę we frontowej części pasa masz komplet spinek i jeśli posiadasz po jednej po bokach to wystarczy tylko odpowiednio wcisnąć dokładkę na miejsce... nie ma opcji aby nie pasowała... naprawdę rozsądnie wydany grosz... :cool2:

saiper napisał(a):Kupowałem taką dokładkę z laminatu i montaż jej wcale nie był taki banalnie łatwy może trafiłem jakiś taki nieudany egzemplarz bo rant ten górny montażowy był tak ścięty ze nie było szansy przykręcić przez te otwory bo nawet do nich nie dochodził

to tylko utwierdza mnie w przekonaniu o jakości wykonania takich elementów... :duh:
MOJE WIERNE e30: viewtopic.php?t=20734
Obrazek
/// Dolnośląska Grupa Rabunkowa ///
E30 idzie w żółte blachy
Dantte26
Stażysta

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#8  Postprzez Guteq98 » 25 lis 2013, o 17:50

chyba tak uczynię ;d na wiosne Beatka idzie na robienie blacharki, bo już ją zeżera powoli, to będę myślał w takim razie o prostej ori dokładce :)
Dzięki wielkie za pomoc koledzy :cool2:
Guteq98

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo