[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Hak + dokładka ?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Hak + dokładka ?

Post numer:#1  Postprzez MakssBMW » 28 sty 2014, o 19:13

Witam. ;)
Mój turas siedzi u blacharza skąd pojedzie do lakierni, w mojej głowie zrodził się pomysł na szukanie dokładek z M Techa II, znalazłem już ori progi, przód narazie będzie laminat, a co do tylnej dokładki z laminatu mam pewne pytanie. Mianowicie w papierach mam wbity hak, lecz fizycznie go nie ma. Chciałbym go założyć ale nie wiem czy wtedy jest sens kupować tylną dokładke. :duh: Jak to będzie wyglądać ? Robił ktoś coś takiego lub posiada zdjęcia takiego zestawiku? :lol:
Z góry dzięki, Maks :kie:
MakssBMW

Re: Hak + dokładka ?

Post numer:#2  Postprzez Guteq98 » 31 sty 2014, o 17:23

po co Ci hak ? :P
ja widząc auto ze sportowym ospojlerowaniem i z hakiem troche bym się zniechęcił ;) jak go nie używasz to sobie odpuść
Guteq98

Post numer:#3  Postprzez MakssBMW » 31 sty 2014, o 20:02

Moją pasją jest kolarstwo górskie i przydałby się bagażnik na rowery na hak :)
MakssBMW

Post numer:#4  Postprzez marcine30 » 31 sty 2014, o 22:09

Dobrą była by alternatywa na odpinany hak a dokładke tak przerobić zeby była zaslepka
marcine30
Uczeń

Moje BMW: 330ci
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m54b30
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: e61
Nadwozie: Touring
Silnik: M57d30

Post numer:#5  Postprzez Paul » 1 lut 2014, o 00:30

A może warto pomyśleć o bagażniku dachowym? w kombi to wchodzi w grę.

No chyba, że masz tak jak ja i żal Ci zjazdówki za większą kasę pakować na dach bo masz wrażenie że im bliżej ziemi tym bezpieczniej ? :)

A wygląda to mniej więcej tak :|
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... -_E30.html
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Post numer:#6  Postprzez MakssBMW » 1 lut 2014, o 11:23

Paul napisał(a):A może warto pomyśleć o bagażniku dachowym? w kombi to wchodzi w grę.

No chyba, że masz tak jak ja i żal Ci zjazdówki za większą kasę pakować na dach bo masz wrażenie że im bliżej ziemi tym bezpieczniej ? :)

A wygląda to mniej więcej tak :|
http://www.bmw-syndikat.de/bmwsyndikatf ... -_E30.html
marcine30 napisał(a):Dobrą była by alternatywa na odpinany hak a dokładke tak przerobić zeby była zaslepka

Dobry pomysł! Takie właśnie haku poszukuje ;)

Dokładnie o to chodzi ;) Przez 3lata jak jeździłem z tatą w góry/na zawody to zawsze jednak było to nieporęczne i stawiało jednak opory. :mad2: Teraz mam Treka Sessiona 2014 i jednak chciałbym zadbać o jego bezpieczeństwo. :) Dzięki za podrzucone fotki, myślę, że się przydadzą :cool2:
MakssBMW

Post numer:#7  Postprzez Paul » 2 lut 2014, o 00:42

No my jeżdżąc w góry też zawsze mamy na haku więcej kasy niż jest warte e39 którym jeździmy a dodam, że to 2,8 w pełnym mpaku :P dlatego często więcej patrzymy w lusterka wsteczne niż na drogę :)

A raz mi się nawet zdarzyło jechać cabrio z jedną zjazdówką na haku a drugą na tylnej kanapie bez kół - fajnie to wygląda jak wystaje Ci widelec jak od motoru z tyłu :D

A sam mam teraz Demo ;)
Paul
Profesor

Post numer:#8  Postprzez Pawian » 12 lut 2014, o 16:02

Ja bym szukał zderzaka już z wycięciem. nieraz się pojawiają w internetach za śmieszną kasę bo to przeciez jak uszkodzone i wiele osób nie chce kupować. Wiem że tomek z gostynia mial swego czasu zderzak z wycięciem i to chyba więcej niż jeden.
Sam mam w turasie ori hak bmw nieodpinany i myslałem o szukaniu właśnie zderzaka z wycięciem a nie niszczyć jakiś pełnowartościowy.

A rowery jak jadę w góry wkładamy z kumplem do auta, co prawda to sztywniak a nie full ale i tak mi szkoda go wystawiać na dach czy na tył auta.
Mój biały szuracz
viewtopic.php?f=67&t=19944
Pawian
Stażysta

Moje BMW: 324Td
Nadwozie: Touring
Silnik: M21D24

Post numer:#9  Postprzez MakssBMW » 13 lut 2014, o 10:33

Ok, dzięki. Będę śledził czy się takie nie pojawiają, narazie nie wiedziałem o tym i kupiłem laminat, bo szkoda kupować ori za dużą kase i je ciąć. My jak jeździmy to nie ma opcji do środka bo przeważnie nas jedzie 2-3os z rowerami i 1-2os które po prostu chcą się w góry wybrać :)
MakssBMW

Post numer:#10  Postprzez Paul » 13 lut 2014, o 15:28

No to i tak nieźle, kiedyś się wybraliśmy e39 w sedanie w góry, 4 osoby, dwa rowery na haku, zbroje, kaski, i było tak mało miejsca, że pasażerowie z tyłu mieli cześć swoich rzeczy na sobie metodą "hałdowania" :D a i 2,8l miało co robić, więc jedna osoba więcej w e30 które nie słynie z miejsca z tyłu to niezły wyczyn :)

Chociaż bywały i czasy kiedy Nysą 522 jeździło się w 16 osób ale na szczęście nie w trasy bo pewnie byśmy wylądowali w wiadomościach :)
Paul
Profesor

Post numer:#11  Postprzez MakssBMW » 13 lut 2014, o 23:07

Hahaha :D No nie powiem, że to nie był wyczyn :P W sobote odwiedze blacharza to może założe jakiś temat o remontowaniu mojej e30 lub chociaż dodam tutaj troszke fotek ;)
MakssBMW

Post numer:#12  Postprzez Makaveli » 14 lut 2014, o 16:48

załóż temat :D
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b25
Silnik: MxxBxx

Post numer:#13  Postprzez MakssBMW » 16 lut 2014, o 00:12

Panowie, tu link do tematu odnowy mojej e30 : viewtopic.php?f=43&t=43942 :)
Pozdrawiam, Maks. ;)
MakssBMW

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo