[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

barwienie oparcia foteli

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

barwienie oparcia foteli

Post numer:#1  Postprzez arturross15 » 24 sie 2013, o 08:25

Czy orientuje się ktoś czy jest możliwe pofarbowanie jakimś preparatem tylnej kanapy? Moja kanapa jest w stanie bdb, z tym że wyblakła od słońca.
Dodam tylko że fotele są granatowe materiałowe.
arturross15

Post numer:#2  Postprzez mamut103 » 24 sie 2013, o 11:44

Bardzo ciężki temat zrobić tak żeby się nie odróżniało od reszty i było jednolicie. Ale jeżeli na czarno ludzie farbują, to myślę na inne kolory też się da tylko dojście do dobrych barwników musisz znaleźć no i kwestia dobrania koloru dobrze.
mamut103

Post numer:#3  Postprzez arturross15 » 20 wrz 2013, o 08:50

W związku z fotelem mam jeszcze jedno pytanie, czy miał ktoś z was pękniętą sprężynę w fotelu kierowcy? U mnie fotel jest delikatnie zapadnięty i ze spodu sypią się trociny. I pytanie. Czy pospawanie tej sprężyny jest możliwe?
arturross15

Re: barwienie oparcia foteli

Post numer:#4  Postprzez arturross15 » 23 sty 2014, o 15:31

Ponawiam pytanie. Czy da się pospawać sprężynę fotela?
arturross15

Post numer:#5  Postprzez zelek.um » 23 sty 2014, o 16:13

Ogólnie pospawać się da ale to nie wytrzyma obciążenia nawet lekkiego tyłka. Sprężyny to do siebie mają że jak pękną to tylko nadają się na śmietnik. Trzeba przełożyć sprężynę z innego fotela. Żadna filozofia.
zelek.um

Post numer:#6  Postprzez arturross15 » 23 sty 2014, o 17:05

No niestety filozofia jest bo takiej sprężyny nie mogę dostać, śledzę tablicę i allegro od pół roku w poszukiwaniu takiego fotela lub choćby samego siedziska i niestety nie do zdobycia. Jak się już pojawi to nie ten typ co ma być.
arturross15

Post numer:#7  Postprzez Mrok » 23 sty 2014, o 22:26

A jaki masz ten fotel???
Mrok

Post numer:#8  Postprzez arturross15 » 24 sty 2014, o 20:53

jak by ktoś miał tego typu fotel osadzony na tego typu sprężynie w stanie tapicerki mało istotnym to chętnie przygarnę.
http://tablica.pl/oferta/fotel-kierowcy ... 816441d458
arturross15

Post numer:#9  Postprzez arturross15 » 18 lut 2014, o 23:57

Po długich poszukiwaniach fotela ani sprężyny nie znalazłem. Postanowiłem sprężynę pospawać wspawując odpowiednio podgięty drut (4mm.). Całość trzyma się ładnie, jeszcze nic nie pękło.
arturross15

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo