[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Gotowe lakiery Auto K.

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Gotowe lakiery Auto K.

Post numer:#1  Postprzez Horex » 18 mar 2014, o 21:37

Witam, chciałbym zapytac czy wiadomo coś o lakierach tej firmy? W internecie mozna znaleść lakiery do BMW w spray'u:
Kod: Zaznacz cały
[code]http://www.pielegnowacauto.pl/lakiery-samochodowe/lakiery-w-sprayu/lakiery-spray-autok/lakier-w-sprayu-do-bmw.html[/code]
i z tego co pisze: - Jeżeli nie ma nierówności i element nie wymaga szpachlowania, możesz tylko zmatować starą warstwę lakierniczą (papierem na mokro 800), a następnie nałożyć kolor (baza i bezbarwny lub akryl) wiec jeżeli chciałbym pomalować powiedzmy delikatnie przerysowaną powierzchnie 25cm x 25cm to moge tylko zmatowić i śmiało lecieć tak jak tu piszą? pozdro :D
Horex

Re: Gotowe lakiery Auto K.

Post numer:#2  Postprzez qbacki » 18 mar 2014, o 21:58

Podobno tak. Tylko jak Ty masz fragment jakis to pozniej musisz dac jakis lacznik(nie wiem jak to sie profesionalnie nazywa) Chodzi o to ze musisz zgrac stara warstwe bezbarwnego z nowa.
Widzialem u niektorych ze dobrze dobrany kolor faktycznie daje rade. Ile to warte nie wiem.

Ja mam klape od bagaznika do pomalowania wiec tak czy tak moge sprobowac bo i tak do malowania i tak.
qbacki

Post numer:#3  Postprzez Horex » 18 mar 2014, o 22:05

Spróboje może w tym tygodniu, to dam znać. Dowiedziałem sie, że bezbarwny powinien być dwukomponentowy czyli takie cos: http://www.pielegnowacauto.pl/lakiery-s ... matic.html
Horex

Post numer:#4  Postprzez qbacki » 18 mar 2014, o 22:13

Daj mi znac koniecznie jak to wyszlo.
Najbardziej sie boje ze te lakiery to takie :cen: w spray'u jak te motip'y itp itd ktore rozpuszczalnikiem przejedziesz i schodza lepiej nic tluszcz ludwikiem:p
qbacki

Post numer:#5  Postprzez Horex » 18 mar 2014, o 22:27

Wydaje mi się, że 90% roboty robi tu bezbarwny który powinien być pancerny :D
Horex

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo