[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Rdza na dachu-ktoś robił?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Rdza na dachu-ktoś robił?

Post numer:#1  Postprzez dudi17 » 28 mar 2014, o 17:04

Witam! Chcę popytać o waszą opinię o to co w temacie.Widziałem ostatnio autko na sprzedarz ale stwierdziłem w nim więcej niż typowe miejsce korozji,czyli dach!.
Nie mam niestety fotki więc postaram się to opisać...E 30 bodaj 89r z szybrem,na podsufitce brak plam czy zacieków.A na dachu purchle +/- 10cm od pokrywy szybra,myślę że po oczyszczeniu będą dziury :? ...i tu pytanie robił takie kwiatki ktoś ?,jak wyszło no i jakie koszty to niesie za sobą?
dudi17

Re: Rdza na dachu-ktoś robił?

Post numer:#2  Postprzez Guteq98 » 29 mar 2014, o 11:18

Gdzie jak gdzie, ale na dachu takiej rdzy jeszcze nie widzialem. Oczywiście zdarza się jakiś bąbel w okolicy szybra, ale nie 10cm, jak napisales ;D moim zdaniem lepiej w takie auto sie nie pchać.. To szeroka z szybrem, to tymbardziej ;p
Guteq98

Post numer:#3  Postprzez dudi17 » 29 mar 2014, o 11:53

Mialem na mysli że 10cm od krawędzi szybra,purchle były dwa powiedzmy takie na 1cm.Zastanawia mnie czemu powstały skoro szyber wyglądał na szczelny (podsufitka jasna,zero zacieku!?)
dudi17

Post numer:#4  Postprzez zelek.um » 29 mar 2014, o 12:50

wystarczy kamyczek czy jakieś zadarcie lakieru i rdza pojawi się nawet na dachu to nic nadzwyczajnego ale nie zdarza się często.
Ogólnie jeśli to tylko rdzawka to spoko moim zdaniem nie będzie dużego kibla ale jeśli trzeba spawać to niestety pewnie trzeba będzie szpachlować no i może to być widać. Ale jeśli tak jak mówisz jest to dziurka czy dziurki nie większe jak 1cm to i tak nie ma masakry nawet jak będzie trochę widoczne. Moim zdaniem wszystko zależy od reszty samochodu czy ta rdzawka dyskwalifikuje auto czy nie.
zelek.um

Post numer:#5  Postprzez rychoo » 30 mar 2014, o 20:50

ja miałem 1cm dziurę koło szybra, blacharz trochę miał roboty, ale się przyłożył i nie mam na co narzekać
koszt ok 600 z malowaniem.
rychoo

Post numer:#6  Postprzez dudi17 » 30 mar 2014, o 22:32

Miło że są opinie! :) ,wiadomo że post wrzucałem aby określić ile by mnie miało kosztować usunięcie tego problemu.Po przemyśleniu sprawy oraz zapoznaniu się z z waszymi wypowiedziami,a także po rozpytaniu blacharzy :lol: , raczej odpuszczę temat bo auto ma kilka innych problemów blacharskich i nie tylko :? Jednak jeśli ktoś ma coś do dodania to chętnie poczytam o ew.naprawie dachu(jak to wygląda ...po,więcej wypowiedzi zawsze rozjaśnia)
dudi17

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo