Witam. Jestem świeżym posiadaczem e30 coupe 318i. Mam pytanie odnosnie heckspoilera a mianowicie czy on był w kolorze nadwozia auta czy był czarny bo w internecie sa zdjecia za równo tak i tak a zalezy mi żeby auto wygladało na 100% oryginał. Moja Bawarka jest w kolorze diamondschwartz a spoiler dostałem od kolegi czerwony i nie wiem czy jak go pomaluje to bedzie jak oryginał ?
Różnie, wszystko zależało jak sobie klient zażyczył. Albo był w kolorze nadwozia, albo po prostu czarny. Tak więc decyzja należy do Ciebie - jak Ci się bardzie podoba.
ale wydawało mi sie ze w takiej dajmy na to białej bawarce ten plastik-guma na spoilerze jest matowa. A ja jak pomaluje w kolorze nadwozia to bedzie w połysku wydaje mi sie
Jak masz lusterka i zderzaki nielakierowane- czyste matowe czarne plastikowe to i spojler taki powinieneś mieć. Jeżeli masz lusterka i zderzaki w kolor to tak samo tylny spojler. Nie wiem jaką masz wersje bo ja się spotkałem z Heckspoilerem który jest dosyć twardy i wersją miękką która ugina się łatwo pod palcem (taki mam u Siebie ori w kolorze), podczas malowania warto dodać do lakieru uelastyczniacz bo lubi z czasem pękać. Pozdrawiam!
To też jest kwestia która mnie męczy od dłuższego czasu. Spoiler mam ori. Jak kolega mamut103 pisał jest taki miękki i pomalowany w kolor nadwozia. Mam diamantschwarz met... i teraz kwestia czy ma być lakierowany jak buda czy pół mat? Góra jest spękana od słońca wiec trudno to stwierdzić jednak od tył jest pół mat tak mi się zdaje. Jak ma być?
mamut103 dzisiaj upewniłem się, że nie jest tak. Chyba, że wychodziły dwie wersje... Kolega kupił e30 w Niemczech, dzisiaj zawitała do PL. Wąskie z 86r a lotka jest mega igłą i jest w pół macie. Auto nie malowane więc zakładam, że tak być powinno