[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Dziura w ścianie grodziowej

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Dziura w ścianie grodziowej

Post numer:#1  Postprzez MatE30 » 9 maja 2014, o 21:14

Dzisiaj zacząłem walczyć z tematem wody w aucie i po zdjęciu deski i tego beżowego wygłuszenia okazało się, że mam dziurę nad lewym kolanem kierowcy. I teraz zastanawiam się jak to naprawić bo w miejscu tej dziury musiały być mocowania takiego plastikowego haczyka do wiązki. Haczyk wypadł sam razem z przerdzewiałymi śrubkami. Dziura przechodzi w samym górnym narożniku prawego nadkola. Spotkaliście się kiedyś z dziurą w tym miejscu??

Obrazek
Obrazek
MatE30

Re: Dziura w ścianie grodziowej

Post numer:#2  Postprzez przemardi_ » 11 maja 2014, o 18:36

Mam w tym samym miejscu pozatym zgnite jeszcze pod puszką bezpieczników i kawałek na mocowaniu kielicha do grodzi. Jakoś w tym tygodniu się za to zabieram z tym że nie mam deski instalacji i silnika już w aucie no i serwo też wyleciało to mam lepszy dostęp ;p
przemardi_

Post numer:#3  Postprzez MatE30 » 11 maja 2014, o 19:00

U mnie reszta gra oprócz tego miejsca. Też wypadł Ci ten plastikowy haczyk??
MatE30

Post numer:#4  Postprzez udolf » 11 maja 2014, o 20:12

u mnie było to samo, zobacz jeszcze nad serwem hamulcowym, i u góry pod wygłuszeniem tunelu:) pozdrawiam

Obrazek
udolf

Post numer:#5  Postprzez MatE30 » 11 maja 2014, o 20:29

Wstawiłeś tam prosty kawałek blachy czy z mocowaniami dla tego uchwytu??
MatE30

Post numer:#6  Postprzez zelek.um » 11 maja 2014, o 20:30

Strasznie kijowe miejsce. Schodzą się tam 3 lub 4 blachy zależnie od miejsca. Zależnie od sytuacji trzeba zobaczyć od podszybia od bezpieczników, od tego miejsca co Ty patrzyłeś no i od nadkola. Często tam gniją e30.
zelek.um

Post numer:#7  Postprzez przemardi_ » 11 maja 2014, o 20:31

Dokładnie tak to wygląda u mnie.
Haczyk nie wypadł trzymał się na jednym mocowaniu tylko xd
Też myślałem że ta dziura nie jest duża i rozległa do czasu aż nie wkroczyłem ze śrubokrętem i i szczotką na szlifierce ;p
http://www.bikepics.com/pictures/2627042/
http://www.bikepics.com/pictures/2627045/
Tak to u mnie wygląda..
przemardi_

Post numer:#8  Postprzez MatE30 » 11 maja 2014, o 20:34

Na dodatek to jest takie miejsce, że cała woda z odpływu podszybia wlatuje przez tę dziurę i w środku robi się wodospad :/
MatE30

Post numer:#9  Postprzez K-man » 11 maja 2014, o 22:32

Wszyscy się spotkali bo każda 30-tka gnije w tym miejscu. Kielich pod skrzynką bezpieczników w komorze, nadkole po zdjęciu fartucha i od strony pedałów
Daj sobie spokój z haczykiem -to nie ma najmniejszego znaczenia :) Dziurę zaspawać trzeba
K-man

Post numer:#10  Postprzez JakubT » 11 maja 2014, o 23:04

To samo u mnie. Troszkę mniej - ale jest? Aj no trzeba z tym zawalczyć. Wredne miejsce!
JakubT

Post numer:#11  Postprzez The Polak » 12 maja 2014, o 07:36

Ja też jestem już po spawaniu tych miejsc. I właśnie nie mogłem rozkminić gdzie był ten plastik. A oo sam już wypadł u mnie chyba, bo było tak zgnite. :mrgreen:
The Polak
Rekrut

Moje BMW: 316i
Nadwozie: Touring
Silnik: m42b18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#12  Postprzez MatE30 » 12 maja 2014, o 07:47

Ile wyniosło Cię spawanie? Znasz jakiegoś blacharza, który nie spartoli tej roboty?
MatE30

Post numer:#13  Postprzez przemardi_ » 12 maja 2014, o 09:39

sprawdźcie sobie jeszcze drugą stroną, wkładając głowę w nadkole prawe patrzcie wysoko w lewo xd
przemardi_

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo