[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z fotelem z E36 Sportsitze

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Problem z fotelem z E36 Sportsitze

Post numer:#1  Postprzez PaTriarch » 14 gru 2015, o 16:15

Witam,
otóż zakupiłem do swojej E30 fotele z E36 Sportsitze w pół skórze, po zamontowaniu w samochodzie fotela kierowcy okazało się, że regulacja podnoszenia przedniej części fotela nie działa prawidłowo. Tzn działa, ale "non stop" - nie ma blokady. I tak przy ruszaniu, przejazdu po nie równości itp fotel automatycznie idzie do góry. Analogicznie jak mocniej go nacisnę nogami to idzie w dół. Czy ktoś wie może jak jest skonstruowany ten mechanizm i jak go ew. naprawić ? Nie wiem może da się zastosować jakąś fizyczną blokadę (w sumie nie potrzebuję tej regulacji bo musi być i tak ustawiona w najniższej pozycji) ? Chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć zanim wymontuje fotel z samochodu i go zacznę rozbierać. :|
PaTriarch

Re: Problem z fotelem z E36 Sportsitze

Post numer:#2  Postprzez Pacher » 16 gru 2015, o 09:03

Nie odskoczyła Ci zapadka. Żebyś cokolwiek załapał to musisz go zdemontować i iść po rączce odpowiadającej za puszczenie tego manewru wtedy bardzo łatwo załapiesz o co biega. Na odległość trudno zaradzić takim problemom bo nawet dywanik może gdzieś się wkręcił.
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Re: Problem z fotelem z E36 Sportsitze

Post numer:#3  Postprzez PaTriarch » 16 gru 2015, o 12:13

Właśnie tak miałem zrobić :)
W sumie to myślałem, że po prostu jakoś linka wyskoczyła i dlatego tak to działa, nie pomyślałem o zapadce. Mam nadzieję, że to będzie to. Dopiero w weekend się za to zabiorę, więc wole wiedzieć co mnie może czekać - jeszcze nigdy foteli nie rozkręcałem.
PaTriarch

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo