[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Malowanie sprężyn

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Malowanie sprężyn

Post numer:#1  Postprzez Pacher » 23 gru 2015, o 12:06

Witam
Orientujecie się czym można zabezpieczyć/ pomalować sprężyny zawieszenia po wypiaskowaniu?
Proszkowo chyba odpada ze względu na temperaturę i brak elastyczności.
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Re: Malowanie sprężyn

Post numer:#2  Postprzez CincinCm » 23 gru 2015, o 12:11

Raz pomalowałem proszkowo sprężyny od innego auta niż bmw i po ściągnięciu ich po pół roku lakier był ok. Nie widać było, żeby brakło elastyczności. Ale źle mi się jeździło na tych sprężynach. Sprężyny obniżone plus standardowy amor i bujało strasznie. Potem wpadły sprężyny nowe seryjne i było ok na tych samych amorach. Nie wiem czy brak sztywności wynikał ze zużycia sprężyny czy z braku dostosowania sprężyny twardej do miękkiego seryjnego amora, czy może malowanie proszkowe ją zniszczyło? Tego się nie dowiem, ale też brałem to pod uwagę. Będę śledził temat, bo jestem ciekawy czy ma ktoś podobne opinie.
CincinCm

Re: Malowanie sprężyn

Post numer:#3  Postprzez arturross15 » 23 gru 2015, o 19:20

Maluj pistoletem, farbą wysoce elastyczną. Na pewno dostaniesz coś odpowiedniego w specjalistycznym sklepie. Podejrzewam że proszkowo też można malować, przecież są jakieś odpowiednie lakiery proszkowe.
arturross15

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo