[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wersja deski bez regulacji świateł - dostępna?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Wersja deski bez regulacji świateł - dostępna?

Post numer:#1  Postprzez BOMI21 » 13 paź 2016, o 15:01

Jako że standardowo hydrauliczna regulacja świateł mijania umarła lata temu, wywaliłem cały ten system ze swojego samochodu. Zostaje natomiast kwestia przełącznika w kabinie - na dolnym panelu deski rozdzielczej, pod włącznikiem świateł pozycyjnych/mijania. Czy jest możliwość dostania tego panelu bez wycięcia na ten przełącznik albo jakieś kulturalne zasłonięcie tego otworu? :roll:
BOMI21

Re: Wersja deski bez regulacji świateł - dostępna?

Post numer:#2  Postprzez dzikuPL » 13 paź 2016, o 15:09

Jest możliwość, jak najbardziej :cool2:

Może ktoś z forum Cie wspomoże, a jak nie to szukaj po allegro, olx etc :cool2:

Na świeżo mogę Ci powiedzieć, że jak z 3 dni wstecz szukałem ogólnie osłony, to widziałem bodajże dwie takie na allegro ;) Tylko nie pamiętam w jakim stanie były bo mnie akurat nie interesowały :P
dzikuPL

Post numer:#3  Postprzez BOMI21 » 13 paź 2016, o 15:35

dzikuPL napisał(a):Jest możliwość, jak najbardziej :cool2:

Może ktoś z forum Cie wspomoże, a jak nie to szukaj po allegro, olx etc :cool2:

Na świeżo mogę Ci powiedzieć, że jak z 3 dni wstecz szukałem ogólnie osłony, to widziałem bodajże dwie takie na allegro ;) Tylko nie pamiętam w jakim stanie były bo mnie akurat nie interesowały :P

Super, właśnie o to chodzi. Szukam po internetach takiej osłony w takim razie. Wrzucę też zapytanie w giełdzie. Wydawało mi się że hydrauliczna regulacja jest fabryczna w europejskich samochodach, ale widzę że można przy odrobinie wysiłku dostać osłonę bez przełącznika. Dziękuję za pomoc :cool2:
BOMI21

Post numer:#4  Postprzez dzikuPL » 13 paź 2016, o 15:59

Wg. mnie bez tego szły wersja bieda, albo nie wiem wcześniejsze modele. Z jednej strony fajny bajer, ale z drugiej zazwyczaj i tak nie działa...

Aczkolwiek u mnie w warsztacie leży gdzieś zagrzebana "funkiel nówka nie śmigana", może kiedyś znajdzie swoje miejsce w którymś autku :jum:

Ew. na FB na grupach popytaj, tam sporo osób wystawia różniste różności i czasem można fajną okazję wyłapać :cool2:
dzikuPL

Post numer:#5  Postprzez BOMI21 » 13 paź 2016, o 16:29

dzikuPL napisał(a):Wg. mnie bez tego szły wersja bieda, albo nie wiem wcześniejsze modele. Z jednej strony fajny bajer, ale z drugiej zazwyczaj i tak nie działa...
[...]

Bajer który częściej się psuje niż przydaje 8)

dzikuPL napisał(a):Ew. na FB na grupach popytaj, tam sporo osób wystawia różniste różności i czasem można fajną okazję wyłapać :cool2:

Poszukam, nie szukałem jeszcze na FB.

Widzę ceny w okolicach 150 - 200 zł za cały element przy czym nawet jak się wywali 200 to wciąż nie musi być idealny stan :lol:
BOMI21

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo