[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jak poprawic konserwacje podwozia?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Jak poprawic konserwacje podwozia?

Post numer:#1  Postprzez Prosiak » 23 paź 2007, o 23:15

Witam.Tak jak w pytaniu wyżej,jakiś czas temu była robiona konserwacja podwozia ale teraz gdzieniegdzie odchodzi a zbliża sie zima.Jak mogę ja poprawić?Gdzieś słyszałem ze trzeba całą podłogę czyscić ze starej konserwacji ale znowu gdzie indziej słyszałem ze wystarczy zmieszać jakiś środek do konserwacji ze zużytym olejem,podgrzać całą tę miksturę i pod ciśnieniem położyć na spód auta.Co o tym myślicie?Czy ktoś już robił coś podobnego?Prosze o rady,sugestie itp... :D Dodam ze podłoga jest w dobrym stanie,nie ma dziur.
Pzdr.Prosiak :wink:
Prosiak

Post numer:#2  Postprzez Iro » 24 paź 2007, o 09:56

Albo zdzierasz albo nie zdzierasz poprzedniej warstwy, jak nie zedrzesz jest ryzyko poodpadania nowej warstwy z zbiegiem czasu. A konseruje sie różnymi środkami, Bitex itp.
Jak chcesz raz n zawsze pozbyć sie problemu to zdzierasz stara konserwacje, kupujesz chlorokauczuk i dajesz nawet pędzlem, wtedy to już na 100% nic podwozia nie ruszy.
Iro

Post numer:#3  Postprzez Prosiak » 24 paź 2007, o 11:21

...jeżeli sie orientujesz to ile mniej więcej chlorokauczuku potrzebuje na podwozie?I jeszcze,czym ewentualnie zedrzeć stara konserwe?
Prosiak

Post numer:#4  Postprzez Iro » 24 paź 2007, o 13:17

Takie dokładne instrukcje wskaże Ci EVIL
Iro

Post numer:#5  Postprzez Prosiak » 25 paź 2007, o 23:15

...okok,dziekuję.Bede pytał pana EVILa.
Prosiak

Post numer:#6  Postprzez SerekBMWE30 » 17 sty 2008, o 23:10

Nie ma nic lepszego do konserwacji od Baranka natryskowego, do nabycia w sklepach lakierniczych koszt jednej puszki cos koło 20 zł, po wyschnieciu robi sie jak by pogumowana chropowata warstwa ochronna którą ciężko zedrzec, jest super i rewelacyjny, dla typa który go wymyślił powinni dac NOBLA -lakiernicy wiedza o co chodzi
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#7  Postprzez kaktus » 18 sty 2008, o 00:07

nie 20zl a 8zl maxymalnie 12zl,nie zgodze sie z tym moze to i dobre jak masz auto na handel.Jezeli robisz to sobie to ja preferuje mase bitumiczna pol-tlustą...
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#8  Postprzez czort e34 » 23 sty 2008, o 01:10

u mnie Koledzy smarowali kiedys Maluchy takim cudem ktorym robilo sie odwodnienie fundamentow budynkow /tzn smarowalo sie tym czesc muru ktora byla w ziemi/ podobno rewelacja :mrgreen:
w moim 126p Ojciec zrobil jakies 5 lat temu konserwacje uzywajac podkladu kolejowego...
zasmarowal wszystko, lacznie z poloskami i po tych 5 latach nic nie odeszlo a z polosi musialem zeskrabywac to guano nozem jak zmienialem przegub
czort e34

Post numer:#9  Postprzez Riczard-R1 » 22 lut 2008, o 18:38

uważam ,że baranek za szybko robi się suchy a ubs nie schnie za ładnie , dlatego uważam , że baranka powinno się mieszać z ubs pół na pół. Polecam
Riczard-R1
Uczeń

Moje BMW: 750iL
Nadwozie: Sedan
Silnik: M70B50

Post numer:#10  Postprzez WÓJEK » 19 kwi 2008, o 23:55

jeżeli gdzieś są poczatki korozji polecam Corrine (podkład antykorozyjny) i na to baranek

jeżeli chcesz dobrze zrobić konserwację trzeba przececieć cała podłoge drucianką na kątówke albo wiertarke zdrapac wszystko co peka czy łuszczy sie oraz przeszlifowac rdze... położyć Corrine rozrzedzoną nitro (lepiej wgryza sie w rdze) a potem połozyc baranek
WÓJEK

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo