[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

spinki listew bocznych

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

spinki listew bocznych

Post numer:#1  Postprzez michaś » 8 sie 2008, o 00:11

listewka błotnika(nadkola), boczna listewka. zgubiłem kiedyś tą krótka a że mam z paskiem chromu wiec po dlugich poszukiwaniach znalazłem, pojechałem do ASO kupiłem spinki i dostałem dwa rodzaje i jeszcze jakieś małe tulejki, niewiem po co, normalnie idą te spinki z czterema rączkami tak jakby a na początek chyba idzie inna i właśnie z nią mam problem. wcisnąłem ją w nadkole(błotnik) i ni jak niewiem jak założyć listwe bo próbowałem chyba na każdy sposob
michaś

Post numer:#2  Postprzez bąku » 8 sie 2008, o 06:08

no ja ostatnio to robiłem bo miałem popekane spinki i wymieniałem więc najpierw spinke wcisnałem w dziurke w karoserii później przez dziurkę w spince wcisnąłem kołeczek a listwe to założyłem na spinki tak jakby od dołu po to żeby się zaczepiła a górną część listwy na siłe wcisnąłem na spinki i poszło elegancko, mam nadzieje że rozumiesz mój opis
bąku

Post numer:#3  Postprzez michaś » 8 sie 2008, o 17:51

ale z pierwszą listewką na nadkolu tak zrobiłeś??bo te co są na dzwiach to trzeba wcisnąć bo tak jest spinka skontruowana ale ta pierwsza co idzie jest jakaś inna i niemam na nia sposobu
michaś

Post numer:#4  Postprzez bąku » 9 sie 2008, o 06:19

mówisz o listwie na przednim błotniku tak? ona ma inne spinki niż ta na drzwiach i na tylnym błotniku, poprostu się je wciska w błotnik w te dziurki a spinka tej listwy na przednim błotniku jest jakoś do niej przymocowana niewiem jak ale jak zdejmowałem u siebie te listwy z przednich błotników to jeden kikutek od spinki listwy mi się ułamał i musiałem przykleić go, skleiłem i później założyłem listwy wciskająć spinki w te dziurki co są na błotnikach
bąku

Post numer:#5  Postprzez michaś » 10 sie 2008, o 09:41

no właśnie ta pierwsza spinka jak patrzysz od przodu samochodu była już pęknieta, a w listwie z drugiej strony znowu ta pierwsza jest ok tylko tej drugiej niema i niechce zdejmować bo złamie tą przyklejoną.masakra z tymi listewkami jest, niemam pojecia jak to ogarnąć a listwe woze w bagazniku:/
michaś

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo