[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Kielich przedniego zawieszenia.

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#16  Postprzez Mikee85 » 26 sty 2009, o 18:50

Mam przygotowana blachę 1,5 mm myślicie ze starczy?? A spawacz jest profesjonalista wiec o jakość się nie boje 8)
Mikee85

Post numer:#17  Postprzez MOLO » 27 sty 2009, o 18:00

_sobi_ napisał(a):według mnie, jeśli reszta auta jest ok, to pożądnie obspawał bym ten kielich blachą 2-3mm, zabezpieczył i śmigał dalej. Tak jak kolega Krissek mówi 20 letnie auto nigdy nie bedzie igła, nie wiadomo na co trafisz jeśli sprzedasz swoja e30

nawiązując do tematu, miałem malucha 900 przygotowanego do kjs, przód całe mocowania zawieszenia spawałem od nowa, porządna blacha i ciagły spaw, miałem okazje nim latać ok 1m nad ziemią, kąt przy ladowaniu był taki że zderzak pod samochód wciągnęło, a zawieszenie nie ruszone

Oj tak maluch Sobiego przyznać musze był tak sztywny,że nic go nie ruszało natomiast po wyjściu z tego potworka człowiek miał wrażenie,że wszystko wokół niego wiruje niczym zeszperowana ćwiara... :jum:

[ Dodano: 27-01-2009, 17:02 ]
Mikee85 napisał(a):Mam przygotowana blachę 1,5 mm myślicie ze starczy?? A spawacz jest profesjonalista wiec o jakość się nie boje 8)

powinno starczyć ja z kolei do wyspawania moich kielichów brałem blachę z dachu od Cinqecento :lol:
MOLO

Post numer:#18  Postprzez _sobi_ » 27 sty 2009, o 23:52

1,5 mm będzie ok, łatwiej bedzie dogiąc jak by co, i nie zapomnij wyciąc tego co rdzewieje, bo jeśli nałozysz tylko na to nową blachę to za pól roku będze to samo ;/
_sobi_

Post numer:#19  Postprzez Mikee85 » 28 sty 2009, o 16:25

_sobi_ napisał(a):..., i nie zapomnij wyciąc tego co rdzewieje, bo jeśli nałozysz tylko na to nową blachę to za pól roku będze to samo ;/

spoko wiem o co chodzi bedzie troche wycinania i konserwacji pozniej :cool2:
Mikee85

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo