[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

pokrowce na siedzenia

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

pokrowce na siedzenia

Post numer:#1  Postprzez spr » 3 cze 2009, o 10:19

Witam

poszukuję fajnych i nie drogich pokrowców na siedzenia.może ktoś poleci mi jakąś konkretna firmę lub sklep.

oraz drugie pytanie.
pytanie to jest skierowane do osob ktore robiły na nowo tapicerke w swoich samochodach.
jakie sa koszto?moze oplaca sie bardziej zrobic nowa tapicerke niz kupowac pokrowce??

pozdrawiam
spr

Post numer:#2  Postprzez ReNOz » 3 cze 2009, o 12:38

Ja znalazłem tapicera i uszył mi pokrowce na wymiar, na całe auto wyszło 200 zł. Mam fotele sportsitze i zrobił to bardzo fajnie. Pokrowce i tak warto mieć w aucie, chronisz oryginalną tapicerkę, no i poza tym łatwiej sprać jakieś plamy z pokrowca niż z tapicerki. Koszt tapicerki zależy od tego jakie masz fotele, czy masz podłokietnik itp itd.

Pozdrawiam
"Kiedyś auta miały duszę, zrobione były z metalu, a plastiku używano do wysadzania mostów"

Moja e30: http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=9929

www.zywiecinfo.pl
ReNOz
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez neophyte » 3 cze 2009, o 16:34

zależy jak drogi materiał kupisz. na całą kanapę i fotele powinno starczyć 7 metrów. z boczkami trochę więcej. no i oczywiście kwestia ile tapicer policzy. ja mam nadzieję w przyszłym tygodniu zacznę robić swoje - materiał już czeka więc zobaczymy. cena za wszystko z obszyciem łącznie powinna mi się zmieścić w 300 zł (licząc na flaszkę dla szefa za pomoc i kumpeli za zszycie wszystkiego do kupy) :mrgreen:
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo