Ciągnołeś dół oparcia ? nie ruszy ?
Zdejmij siedzisko , na samym dole w rogach kanapy powinny wychodzić blaszki, jeżeli są to schowane za kawałkiem tapicerki który odstaje od uszczelek drzwi. Odkręć te blaszki (po jednej na strone) Potem chyba całe oparcie trzeba szarpnąć w góre.
tylko odegnij te blaszki, albo uważaj na nie - bo ja podczas prucia e30, przyozdobiłem sobie boczki - blaszki się zaczepiły i pięknie pojechały po całości.
jak juz sciagniesz oparcie to unies lekko półke i ona Ci wyjdzie, bedziesz musial tylko z pasami uwazac bo one przechodza przez polke, pod fotelem masz ich mocowanie, odkrecasz i przekladasz przez otwory. Tylko uwazaj zeby pasy sie nie pozwijaly do konca, lubia sie zablokowac Pozdr
Ja zamiast wd 40 polecam Branera. Preparat taki sam w działaniu jak wd 40 ale według mnie lepszy. Półkę też można sciągnąć bez odkręcania pasów ale z auta jej nie wyjmiesz bo właśnie te sruby na dole trzymaja. Więc jeśli chcesz całkiem ja wyjąć to chciał nie chciał musisz jakoś odkecić śruny. Potem ściągasz te czarne zaślepki z korpusów pasów i wyciągasz półkę delikatnie zaginająć środek ku górze i ciągniesz w kierunku przodu auta.
Post numer:#13przez Długi85 » 20 cze 2009, o 09:34
Unieś sobie tył auta, śruby od pasów idą na wylot karoserii, po uniesieniu będziesz widział ich końce wystające, oczyść je szczotka druciana spryskaj WD40 lub zmocz płynem hamulcowym. Uderz młotkiem parę razy w główki śrub wewnątrz auta żeby wzruszyć gwint. Powodzenia