[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Deska rozdzielcza i lakier?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Deska rozdzielcza i lakier?

Post numer:#1  Postprzez WypasFacecik » 17 cze 2009, o 23:32

Słyszałem że można pomalować deske i reszte plastików jakimś specjalnym lakierem, macie jakas wiedze na ten temat? Z kad wziasc taki lakier?
WypasFacecik

Post numer:#2  Postprzez neophyte » 17 cze 2009, o 23:37

zmatowić i normalnym sprayem - kumpel tak ostatnio zrobił i jest :shock: dałem się prawie nabrać bo myślałem że dał obszyć skórą :mrgreen:
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez ReNOz » 19 cze 2009, o 10:12

Pomalować można, tyle, że czas który na to poświecisz i koszt lakieru będzie się równał kosztom zakupu używanego kokpitu w dobrym stanie. Chyba, że zamierzasz malować kokpit na jakiś kolor, co uważam osobiście za zły pomysł. Poza tym lakier od słońca może pękać itp. Pomysł do przemyślenia ;) Widzialem już kilka razy takie eksperymenty i niezbyt fajnie to wygląda, wliczając gościa, który pomalował kokpit w e36 w kolory nieba :jawdrop:
"Kiedyś auta miały duszę, zrobione były z metalu, a plastiku używano do wysadzania mostów"

Moja e30: http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=9929

www.zywiecinfo.pl
ReNOz
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Adrian » 20 cze 2009, o 23:10

Specjalne lakiery do tego produkuje np. Folia Tec.

Ale czemu w ogóle chcesz malować kokpit???
Adrian
Magister

Moje BMW: 320
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20

Post numer:#5  Postprzez neophyte » 20 cze 2009, o 23:15

malowany wygląda :cool2: tylko napiszę jedno - nie maluj w połysk :nienie: kumpel trochę narzeka bo przez słońce które się odbija czasem kompletnie nic nie widać
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Kolejne BMW: 740

Post numer:#6  Postprzez WypasFacecik » 22 cze 2009, o 15:35

Mam piękny kremowy welurek i tak pomyślałem żeby wyprać dywan i podsufitówke oraz pomalować pod kolor deske, pozostawić tylko czarne elementy np, nawiewy, panel sterowania nawiewem itp... Deske i tak muszę wymienić bo mam całą popękaną więc tak powoli zastanawiam co tu wyrzeźbić, teraz wpadnie mi lewizny 2tysie i chce je przeznaczyć na bumę więc różne pomysły mi przychodzą :lol: ...
WypasFacecik

Post numer:#7  Postprzez Belavius » 23 cze 2009, o 02:49

jezeli to ciebie widzialem jadacego z czterema kolesiami, to zainwestuj w blacharke
Obrazek
Belavius
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez WypasFacecik » 23 cze 2009, o 13:27

Belavius napisał(a):jezeli to ciebie widzialem jadacego z czterema kolesiami, to zainwestuj w blacharke

Nie kolego, na pewno nie mnie, moja buma stoi jak na razie. Czeka na przelew do końca miecha i później będzie latać :tun:
WypasFacecik

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo