[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Siłowniki do foteli - ZAMÓWIENIE

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Re: Siłowniki do foteli - ZAMÓWIENIE

Post numer:#136  Postprzez marekzegarek » 7 lut 2016, o 18:36

Ja też jeszcze nie dostałem.
marekzegarek

Post numer:#137  Postprzez JakubT » 7 lut 2016, o 19:18

hodi napisał(a):ja nie dostałem kulawa lajzo

Ty łepek!
JakubT

Post numer:#138  Postprzez DZIADZIA » 7 lut 2016, o 22:51

ja dostałem, z podziękowaniem :cool2:
DZIADZIA

Post numer:#139  Postprzez Yarek » 7 lut 2016, o 23:59

Do mnie jeszcze nic nie dotarło
Już mam dzięki Jakub
Ostatnio edytowano 8 lut 2016, o 13:59 przez Yarek, łącznie edytowano 1 raz
Yarek

Post numer:#140  Postprzez kubikwroc » 8 lut 2016, o 11:30

Stan wpłat:
Kod: Zaznacz cały
1. Kubikwroc x8
2. Yarek x8 - zapłacone 320zł
3. Oskar x8 - zapłacone 310zł
4. HNT126 x8 - zapłacone 310zł
5. Pietrek x8
6. martin x8 - zapłacone 310zł
7. Pablos x8 - zapłacone 310zł
8. Rotax x4 - zapłacone 160zł
9. mateusz1900 x8 - zapłacone 310zł

Czekam jeszcze na wpłatę od Piterka i zamawiam.

Jakby ktoś mógł w najbliższych dniach sprawdzić siłowniki z Niemiec, jak się z nimi fotel zachowuje to byłbym wdzięczny. Bo zawsze jeszcze możemy w zamówieniu skorygować moce... później będzie już za późno.
kubikwroc

Post numer:#141  Postprzez Yarek » 8 lut 2016, o 21:39

witam
Dzisiaj udało mi się wygospodarować trochę wolnego czasu i założyłem nowe NIMIECKIE siłowniki i sprawa wygląda tak :
warzę 82 kg (aż się musiałem zważyć do testów :D )
siedząc w fotelu w pozycji górnej po naciśnięciu wajchy opuszczania fotel nie opada ale jak tylko lekko drgnę fotel delikatnie bez oporu schodzi w dół w związku z tym myślę że 500N może być za dużo 400 jest wg mnie idealnie

co do oparcia to przy rozkładaniu mamy lekki opór (myślę że tak powinno być )
przy pustym fotelu oparcie szybko wraca do pozycji pionowej
Wg mnie 400 N i 350 N są optymalnymi mocami , oczywiście jest to moja opinia i najlepiej jak by jeszcze ktoś wyraził swoją opinię przed złożeniem zamówienia na Polskie siłowniki

A oto relacja z montażu siłowników
najgorsze chyba było zdjęcie zabezpieczeń (najlepiej odrazu zamówić nowe , ja założyłem stare bo i tak będę rozbierał fotele)
do ściśnięcia siłowników użyłem 2 ścisków stolarskich (takie tanie kupiłem kiedyś w lidlu) ważne żeby były o długości ok 25 cm
przy jednym zrobiłem mały nawiert żeby miał się za co złapać uchwyt siłownika drugi był mi potrzebny do wstępnego ściśnięcia śćisku z siłownikiem bo Ścisk ma za mało gwintu żeby wcisnąć na raz siłownik (ale to tylko przy dolnym siłowniku , przy górnym wystarczy 1 ścisk )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Cała wymiana trwała ok 1,5 godziny bo oczywiście jak odczepiłem oparcie to okazało się że jest urwany jeden uchwyt oparcia a że dopiero uczę się spawać to trochę to trwało , ale bez tego trzeba liczyć tak na spokojnie bez pośpiechu ok 1 godziny
Obrazek
Pozdro
Yarek

Post numer:#142  Postprzez kubikwroc » 8 lut 2016, o 21:59

Good work yaro :) dzięki za info. A jak myślisz jak na oparcie założymy 2x400N to będzie za dużo? Duży opór stawia Ci teraz to oparcie przy 2x350N?
kubikwroc

Post numer:#143  Postprzez Yarek » 8 lut 2016, o 22:05

myślę że 400 jeszcze będzie ok , wiadomo że jak na pusto puścimy oparcie to mocniej nim trzepnie ale ile razy ktoś to będzie regulował , co do opuszczania fotela to raczej więcej niż 400 bym nie chciał (chociaż nie wiadomo jak ma się 400N Polskie do 400N Niemieckich)
Yarek

Post numer:#144  Postprzez kubikwroc » 9 lut 2016, o 01:52

No to panowie zostają wszystkie 400N... Jeśli ktoś ma zdanie, żeby na oparcia wziąć jednak 350N to krzyczeć... bo nie wiem czy jutro nie dam rady podjechać w celu zamówienia ;)
kubikwroc

Post numer:#145  Postprzez Rotax » 9 lut 2016, o 09:43

Bierz 400N

....uf dobrze że jest patent na założenie ...ale i tak już widzę co porysuję i co zniszczę :)
Rotax

Post numer:#146  Postprzez marekzegarek » 9 lut 2016, o 17:40

JakubT napisał(a):Czy wszyscy którzy mieli dostać paczkę ode mnie to ją dostali?

Dzisiaj przyszła :)
Dzięki.
marekzegarek

Post numer:#147  Postprzez Skrzeku » 10 lut 2016, o 23:56

Pytanie za 100 punktów, dlaczego zamawialiście sobie 400N jak oryginalnie siedzi 500N ?
Skrzeku

Post numer:#148  Postprzez martin » 11 lut 2016, o 12:42

jak masz dojscie do 500N to daj linka:))))
martin

Post numer:#149  Postprzez Skrzeku » 11 lut 2016, o 15:25

Myslalem ze 500 tez mozna kupic :D
Skrzeku

Post numer:#150  Postprzez kubikwroc » 16 lut 2016, o 12:13

Hej,

byłem w końcu zamówić siłowniki. No i kolejna lipa :mad2:

Źle się z gościem dogadałem co do ceny. Ja mówiłem o kwocie brutto, a on o netto :mad2:
Błąd wynika z tego, że oni w ogóle nie sprzedają osobom prywatnym i dla nich z definicji ceny podaje się netto. Na szybko udało mi się zbić cenę do kwoty 33 zł netto (czyli tyle ile miał kosztować siłownik przy zamówieniu 100 szt.). Czyli brutto jest to kwota 40,59 zł. Stwierdziłem, że spoko... zbierałem po 37,50 zł + 10 zł za przesyłkę to luz będzie ok... 7zł powinno wystarczyć na przesyłkę.
Już miałem robić przelew jak się zorientowałem, że przecież te brakujące ponad 3 zł jest per siłownik - więc przy zamówieniu 8x wychodzi ponad 24 zł :duh: , no to już byłbym w plecy.
No i teraz tak... no niestety jeśli mamy to zamówienie robić to będę was jednak prosił o dopłatę :mad2:
dla 4 szt. wychodzi 12 zł
a dla 8 szt. 24 zł

Jeśli komuś to nie pasuje, to proszę dać znać. Jak będzie to 1-2 osoby to najwyżej sam te siłowniki wezmę dla siebie. Jak będzie więc osób przeciwna takiemu rozwojowi sytuacji to będziemy musieli zrezygnować.
Będę wdzięczny za szybkie deklaracje, za czym jesteście: dopłata/rezygnacja.
kubikwroc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo