[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

SPortsitze Fotele - konwersja Sedan -> Coupe

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#31  Postprzez tigre0070 » 14 lut 2010, o 16:24

..::MaTiM40::.., nie podejdzie , cabrio ma węższą kanapę o ile wiem :D
tigre0070

Post numer:#32  Postprzez lechoo88 » 10 mar 2010, o 16:41

racja ma większą zwłaszcza przy siedzisku:)
m54b30 ring tool
lechoo88
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#33  Postprzez Marcus » 5 kwi 2010, o 16:15

tigre0070 myślisz że kanapa od sedana nie różni się wymiarami od tej z qp? (węższa / szersza ). Czy to tylko kwestia mocowań? Szalwi, też mam podobny dylemat, chciałbym wrzucić nową na tył do qp, a ciężko dostać komplet na tył z podłokietnikiem i zagłówkami w dobrym stanie, a jak się trafia to właśnie z wersji bez dachu albo z dodatkową parą drzwi :cry: Temat był poruszany wcześniej, ale dość powierzchownie.. Może ktoś przez to przechodził i mógłby się wypowiedzieć?
Marcus
Uczeń

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#34  Postprzez Pietrek » 5 kwi 2010, o 16:24

Coupe różni się od sedana bocznymi krawędziami siedziska i oparcia, coupe ma bardziej kanciate, i dopasowane do boczków, sedan ma zaokrąglone lekko co ułatwia wsiadanie przez tylne drzwi.
Mocowania pasują, i w sumie jakieś wielkiej róznicy to nie robi.
Pietrek
Moderator

Moje BMW: 325e
Nadwozie: Sedan

Post numer:#35  Postprzez Marcus » 5 kwi 2010, o 17:41

To na upartego jeśli jest okazja można się pokusić o kanapę z sedan'a i nie bać się tego, że będzie trzeba stawić czoła ogromnym przeróbkom przy wkłądaniu jej do qp?
Marcus
Uczeń

Moje BMW: 325i

Post numer:#36  Postprzez nowak » 5 kwi 2010, o 20:43

Coupe różni się od sedana bocznymi krawędziami siedziska i oparcia, coupe ma bardziej kanciate, i dopasowane do boczków, sedan ma zaokrąglone lekko co ułatwia wsiadanie przez tylne drzwi.

Coś w tym jest prawdy. U siebie w sedanie mam kanapę z coupe i wszystko ładnie pasuje bez żadnych przeróbek - faktycznie nie chowa się krawędź, ale nie przeszkadza to we wsiadaniu jakoś.
nowak
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#37  Postprzez szalwi » 5 kwi 2010, o 21:45

Marcus, spokojnie ładuj kanape tylnią z sedana do coupe. Ja tak mam i te zaokrąglone boki mi nieprzeszkadzają. I dorwałem o kolego z forum tylnia kanape z zagłówkami i podłokietnikiem. Tylko te fotele mi zostały...ale fotorelacja już niedługo :D
Obrazek
szalwi
Inżynier

Moje BMW: 320
Silnik:

Re:

Post numer:#38  Postprzez K-man » 18 sie 2015, o 21:01

szalwi napisał(a): W siedzeniach z sedana nie mamy linki za to reszta jest identyczna w mechanizmie.
Obrazek

Mam już patent wymyślony ale muszę czekać do poniedziałku na realizacje,wtedy opisze co i jak. pozdro

Hej,
Zrobiłem. Nie składał się przez 28 lat, a teraz się składa :) w siedzisku jest tak jak na zdjęciu powyżej, ale oparcie najlepiej przełożyć, bo to z sedana/kombi? jest gołe.
Ponieważ mój dawca był jakiś taki krzywy i wyciurany, to z oparcia wyciąłem kółko i klamkę i przeszczepiłem - zrobiłem na nity - nie potrzeba spawać. Trzeba również wyciąć szparę na ruch klamki i wywiercić dziurkę poniżej 5mm na mocowanie osłony.
5 godzin zeszło :roll:
K-man

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo