[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

podgrzewane fotele

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Re: podgrzewane fotele

Post numer:#31  Postprzez bmwmaniak » 20 paź 2015, o 15:18

a tam nie idzie tylko plus i minus?
!! KUPIE LEWA TYLNA LAMPĘ CZARNA STARTEC !!

Obrazek
bmwmaniak
Stażysta

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#32  Postprzez YAQB » 20 paź 2015, o 16:04

Nie wiem. Nie mam ani foteli ani wiązki, ale u kolegi widziałem gniazda w ktore się wspina włączniki i były więcej niż dwa przewody
YAQB

Post numer:#33  Postprzez YAQB » 21 paź 2015, o 11:59

Byłbym bardzo wdzięczny za "odkopanie" :)

-- Dodano 8 lis 2015, o 09:19 --

Witam.

Nikt? Nic? :)
YAQB

Post numer:#34  Postprzez ljabartosz » 17 lis 2015, o 14:04

Siemanko. Ma ktoś może ten schemat? Bo z chęcią też bym to ogarnął i włożył do siebie ^^ Jak idą przewody, pod fotelem, po lewej prawej? A jak idzie mata pod gąbką, w środku gąbki? Ogarnia ktoś ten temat bo mam chęć założyć do siebie :) A jeszcze pytanie żeby ściągnąć poszycie sporta to trzeba rozpruwać fotel czy są jakieś spinki i nie trzeba nic pruć. Pozdrawiam!
ljabartosz

Post numer:#35  Postprzez mmarcel » 24 lis 2015, o 10:50

Wklejam schemat instalacji grzanych foteli

Obrazek

Nic nie trzeba pruć jak masz oryginalne maty, musisz je tylko umiejętnie wsunąć w te "paski" między szwami fotela np za pomocą jakiegoś pręta z haczykiem na końcu. Mata idzie między materiałem a gąbką.
mmarcel

Post numer:#36  Postprzez ljabartosz » 24 lis 2015, o 14:29

Dzięki! Myślę że się przyda :)! A jeśli bym nie miał oryginalnych? To trzeba pruć i gdzie je wtedy włożyć? Między materiał a gąbke jak oryginał czy jakoś inaczej?
ljabartosz

Post numer:#37  Postprzez Pawian » 26 lis 2015, o 13:32

Maty masz pomiędzy materiałem a gąbką,

Jak dałem do renowacji swój fotel, była zmieniana gąbka i dosztukowany materiał z innego sporta, to tapicer stwierdził że mimo rozprucia materiału na siedzisku, maty są w idealnym stanie i dziwił się że jeszcze grzeją. Zwykle robi inne fury niż bmw, i mówił że to częsty problem.

Z ciekawostek, kiedyś kupiłem komplet skórzanych grzanych sportów. Zamontowałem fotel i się okazało że wtyczka od grzania jest zupełnie inna. Moja jest spłaszczona, tamta była bardziej kwadratowa.
Że nie lubię rzeźbić, to fotele sprzedałem.
Były też z touringa, rok 1990.
Mój biały szuracz
viewtopic.php?f=67&t=19944
Pawian
Stażysta

Moje BMW: 324Td
Nadwozie: Touring
Silnik: M21D24
Instalacja LPG: NIE

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo