[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

woda pod tylną kanapą, skąd ona się tam bierze??

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

woda pod tylną kanapą, skąd ona się tam bierze??

Post numer:#1  Postprzez przemeq » 13 paź 2009, o 10:07

witam
pojeździłem swoją e30stką w sobotę w deszczu, lało mocno, od soboty do wczorajszego wieczoru stał nie ruszany w suchym garażu (nie ruszany bo ogrzewanie przestało działać), wczoraj wsiadam i czuję niezbyt przyjemny zapach stęchlizny :mad2:
woda zbiera się pod tylną kanapą po stronie pasażera, podłoga, bagażnik suche, nigdzie nie ma wody, tylko tam
podpowiedzcie skąd się tam bierze??, auto bo blacharce, miało być już sucho, a tu :cen: :cen: :cen: , normalnie ręce opadają :mad2: :mad2:
e46 330i & szukam e30 coupe wąskie lampu
przemeq
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#2  Postprzez Leon » 13 paź 2009, o 10:27

Bardzo możliwe,że masz gdzieś dziurkę w nadkolu i podczas jazdy koło rzuca wodę do środka. Sprawdź też czy uszczelka szyby/drzwi nie przepuszcza wody.
Wyjmij kanapę, wykładzinkę ( wszystko do gołej blachy) i pojeździj po deszczu. Zobaczysz w którym miejscu zbiera się woda.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez Prins » 13 paź 2009, o 10:40

Wyciag sobie wnetrze cale. tak najelpiej bo mozna gdybac a moze to a moze tamto.
Ja mialem taki problem to wypatroszylem cale auto weza z woda i widzisz ( jeden w aucie drugi leje i tak dojdziesz)
Ja bym stawial tak jak kolega wyzej na dzirke w nadkolu. uszczelka raczej watpie.
Chciaz sprawdz sobie rurki od szyberdachu jesli masz.
Prins
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez przemeq » 13 paź 2009, o 11:54

rurki szyber dachu drożne, sprawdzane, uszczelki są dobre, nadkole było spawane, w sumie możliwe że delikatnie gdzieś podcieka :roll: , ale myjką lałem gdzie się da, również po nadkolu i nic...

muszę poczekać na deszcz, posadzić kumpla z tyłu i pojeździć zobaczyć skąd się sączy

wybebeszenie wszystkiego to było pierwsze co zrobiłem, wiem że kiepska jest uszczelka tylnej klapy, ale czy to możliwe że tak podcieka że w bagażniku sucho a cieknie do kabiny??
przemeq
Stażysta

Post numer:#5  Postprzez wojtaq » 13 paź 2009, o 11:59

a uszczelka tylnej szyby ?
wczoraj miałem sucho do południa jak patrzyłem a dziś znalazłem dosłownie wiadro wody pod nogami tylnego pasażera z prawej strony oraz nieco mokrą kanapę i trochę wody pod nią od strony prawej ale najwięcej wody było właśnie pod nogami pasażera
ile się dało to wyciągłem szmatą a dziś trzeba na ogrzewaniu pojeździć na nogi i suszyć
Awaria Motors zaprasza
wojtaq
Moderator

Moje BMW: 740iA
Nadwozie: -------
Silnik: M60B40

Post numer:#6  Postprzez Strzelba » 13 paź 2009, o 12:23

a sprawdzales uszczelki od klapki pompy paliwo tej co jest wlasnie pod kanapa a nad zbiornikiem
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#7  Postprzez przemeq » 13 paź 2009, o 12:31

strzelba o tym samym pomyślałem właśnie, uszczelki są mokre, tylko nie wiem czy od tego że woda tam stoi, czy od tego że tędy się dostaje, w każdym bądź razie klapki są teraz założone przy użyciu siliconu więc nie powinny cieknąć

poczekam teraz na deszcz, nie wożę zazwyczaj pasażerów więc nie będę składał buni aż nie znajdę co za cholera powoduje powódź

u mnie na dole podłoga sucha, sprawdzałem też pod wykładziną i nic, sucho...

a co do ogrzewania to niestety nie działa, dmuchawa działa, wężyki przy zaworku są ciepłe, a z nawiewu zimne powietrze leci....
przemeq
Stażysta

Post numer:#8  Postprzez wojtaq » 13 paź 2009, o 15:00

elektrozawór ?
niedługo będę walczył z przeciekiem i okaże się co jest powodem
Awaria Motors zaprasza
wojtaq