[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

woda w lewej komorze bagażnika

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

woda w lewej komorze bagażnika

Post numer:#1  Postprzez BeMek_E30 » 28 paź 2009, o 00:00

Witam ciągle mi sie zbiera woda w lewej komorze bagaznika tam gdzie jest lewarek przykrecany. Prawie codzienie stoi tam woda i nie wiem skąd sie ona zbiera pomóżcie bo głupio to wyglada jak wyciskam gąbke nasiaknieta woda na parkingu. Skad tak może sie zbierać. Sprawdziłem antene i dla bezpieczeństwa gdzie sie wkreca ja wczisnałem troche sylikonu wiec nie ma szans zeby przez nia :(
BeMek_E30

Post numer:#2  Postprzez sky » 28 paź 2009, o 00:21

Podłączam się do pytania, mam dokładnie to samo. Zdjąłem boczek i jest tam otwór ok 2cm, pomyślałem, że zaślepka zginęła więc zatkałem i zalałem silikonem aleby było jeszcze gorzej bo woda stała. Uszczelka klapy i lampy jest ok więc już brak pomysłów... :mad2:
sky

Post numer:#3  Postprzez BeMek_E30 » 28 paź 2009, o 00:24

z i dodaje ze moja wersja to sedan 4 furtki
BeMek_E30

Post numer:#4  Postprzez M-Technic2 » 28 paź 2009, o 00:39

Temat juz byl poruszany ,malo tego sam go poruszalem ,jesli macie superdachy (szyber) to prawdopodobnie sa zatkane odplywy od niego,warto sprawdzic uszczelki lamp i klapy ,ewentaualnie pasowanie calej klapy czy ladnie dolega wszedzie , ja rozwiazalem to tak ze zrobilem mala dziurke w miejscu gdzie sie woda zbierala i po problemie :jum:
sky napisał(a):pomyślałem, że zaślepka zginęła więc zatkałem i zalałem silikonem aleby było jeszcze gorzej bo woda stała.

proponowal bym to odetkac ,ale nie wiem na 100 % co tam masz za dziure
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez Belavius » 28 paź 2009, o 00:48

mialem cos takiego, woda regularnie sie zbierala po lewej stronie i stala, nawet dosc wysoko:) mam rozwalona gume do anteny, nie ruszalem jej, za to zdjalem lampe i poprawilem uszczelkie i juz jest sucho, ciagle.

pozdro

ps. ostatnio chyba przez duza wilgotnosc na blachach osadzila sie wilgoc i potem skroplila i wszysciutko mi zamoklo w bagazniku.
Obrazek
Belavius
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Iro » 28 paź 2009, o 00:56

Belavius napisał(a):ialem cos takiego, woda regularnie sie zbierala po lewej stronie i stala, nawet dosc wysoko:) mam rozwalona gume do anteny, nie ruszalem jej, za to zdjalem lampe i poprawilem uszczelkie i juz jest sucho, ciagle.

dokladnie to jest ten problem ze stojaca woda stare zwiotczale uszczelki lamp.
Iro

Post numer:#7  Postprzez bono20002 » 28 paź 2009, o 08:36

odpływy szybra sprawdźcie czy w ogóle są (te pod zderzakami) moga też klapki być zasmarkane, albo rurki powypadały ale to od strony bagażnika widac, jeśli nei to to ucszczelki lamp
Obrazek
bono20002
Magister

Moje BMW: 344
Nadwozie: Coupe
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 320i
Silnik: m20b20

Post numer:#8  Postprzez Orso » 28 paź 2009, o 08:46

Również tak obstawiam... sprawdz uszczelki lamp
Orso

Post numer:#9  Postprzez Strzelba » 28 paź 2009, o 09:30

a przeszukac forum to nie laska
byl problem i to bardzo obszernie omawiany
na przyszlosc zanim cos napiszesz to wysil sie troszke i poszperaj na forum
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#10  Postprzez BeMek_E30 » 28 paź 2009, o 10:34

Strzelba, Przepraszam bogu :bag:
BeMek_E30

woda w bagazniku

Post numer:#11  Postprzez El Commandante » 28 paź 2009, o 17:58

U mnie cieknie przez uszczelki lampek podswietlajace tablice rejestracyjna :)
uszczelki swiatel tez do wymiany ... przy antence tez moze cieknac ale nie jestem pewny na 100% , do tego zauwazylem ze jest taki zaciek zaraz za lewym kielichem wie ktos skad i co jest nieszczele ze tamtedy leci ?? a i jeszcze te rurki od szyber dachu ... u mnie siedzialy obie za lekko wepchniete i stad ta woda glowie sie brala , ale planyje wszystko uszczelnic jak trzeba zeby kropelka sie do srodka nie dostala .
Polecam wszystkim zdjac uszczele pod klapa o u mnie pod nia rdzewiala blacha. dzis ta rdze wyskrobalem itd popsukalem WD40 i jak narazie czekam az sie kasy troche uzbiera i zrobie z tym wszystkim porzadek :)
El Commandante
Stażysta

Moje BMW: 325i
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#12  Postprzez FrYzJeR » 28 paź 2009, o 19:36

ja też kiedyś to miałem...ale nowa gumeczka na około anteny załatwiła cała sprawę...
Kupię zdrowy silnik m20b25...
FrYzJeR
Student

Moje BMW: 316
Nadwozie: Sedan
Silnik: M40B16

Post numer:#13  Postprzez olek32 » 12 lis 2009, o 18:36

Witam ja mam podobny problem z tym że woda zbiera się w lewym rogu bagażnika (koło ściany grodziowej oddzielającej bagażnik od kabiny) Stan blacharski auta jest bardzo dobry niedawno auto przechodziło remont. Co moze byc przyczyna?
olek32

Post numer:#14  Postprzez BeMek_E30 » 12 lis 2009, o 21:04

olek32, uszczelka lampy a u mnie to był powód że jakiś poje...bbb wywiercił dziure na nadkolu i tak zostawił :bag: dziura wielkośći słoika no ku... skad tacy się biorą :mad2:
BeMek_E30

Post numer:#15  Postprzez Pacher » 11 gru 2009, o 20:31

A ja może doradzę bo przytrafiło mi się takie coś ale przy karoserii dwu drzwiowej. Udało mi się to zlokalizować bo skojarzyłem fakty a mianowicie jakiś czas wcześniej oddałem auto do oklejenia szyb i gość przy montażu tych plastikowych owiewek na słupku "C" za szybą tylną boczną pękł mu ten wcisk –na tym wcisku tam są takie chudziutkie uszczeleczki i tam tędy ponad kolu tam gdzie lewarek leciała woda. Delikatnie odgiąłem wcisnąłem kupe silikonu i po kłopocie. Pozdrawiam
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Kolejne BMW: 325i

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo