[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Oryginalny Lakier w e30

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Oryginalny Lakier w e30

Post numer:#1  Postprzez kaktus » 1 lis 2009, o 09:44

Zakładam temat z ciekawości bo niby wszystkie sa bezwypadkowe,ale przyjdzie co do czego to wiadomo.Jednak jezeli ktoś szuka e30 to ogląda ich trochę znając zycie nie wszystkie spełniają oczekiwania klienta. Potrzebny jest taki temat na forum,zdaje sobie sprawe ze e30 jest juz zasłużonym klasykiem,ale moze jest ktoś kto ma prawdziwego bezwypoadkowca.Którego sprawdził osobiście fachowym okiem lub miernikiem gróbości lakieru...
Okaże sie ile jest tak naprawde rodzynków... :jawdrop:
wklejać jakikolwiek dowody :lol:
www.7dents.co.uk

M535i ** 325e ** Accord VII V-tec
kaktus
Magister

Moje BMW: E30
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b27
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#2  Postprzez czajnik601s » 1 lis 2009, o 09:53

cześć, ja mam w 100% bezwypadkowy samochód , jak kupowałem był mierzony cały miernikiem , nie za 50zl a profesionalnym ,gdyż pracuje w komisie samochodowym , i nawet mój szef nie wierzył, ze 20 letnie auto może być w oryginalnym lakierze.a jakich dowodów potrzebujesz:-)?
czajnik601s

Post numer:#3  Postprzez kaktus » 1 lis 2009, o 10:05

Utrzymuje kontakt z chłopakami z Serwisu FORDA w Białymstoku gdzie kiedyś pracowałem.Pojechałem na miernik okazało sie najlepsze :cool2: ta sama historia była z moim byłym kierownikiem. cytuje jego słowa Kur... (takie nowe samochody jezdzą ulepione a tu stary samochód do tego BMW jest w oryginale). nie mogłem sie oprzeć i zrobiłem foto nawet tel. chodzi mi np. o taki dowód...

Obrazek
www.7dents.co.uk

kaktus
Magister

Post numer:#4  Postprzez Globi » 1 lis 2009, o 11:00

wiec jeśli sobie ktoś auto polakieruje to każdy z miernikiem powie: "eee był bity", a przecież nie o to chodzi, miernik ma tylko pomóc kupującemu, a nie skreślić auto tylko lakierowanie
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Silnik: MxxBxx

Post numer:#5  Postprzez M-Technic2 » 1 lis 2009, o 11:27

moim zdaniem nie wazne czy auto mialo polakierowany jakis element ,gdyz samo polakierowanie o niczym nie swiadczy ,moglo sie cos wydarzyc i konieczne bylo przelakierowanie np blotnika ,np- postawilem samochod u kolegi kolo budy psa ,po kilku godzinach patrze rysy na tylnym blotniku ewidentnie po pazurach ,"zwierzu" chyba sie nie spodobalo ze zaparkowalem przed jego domem ;P ,akurat u mnie zeszlo przez polerowanie i matowanie ,ale nie jeden moglby juz malowac blotnik ,i w zasadzie originalu juz nie ma ale nic sie nie stalo ,to samo maska ,nie da sie uniknac odpryskow od kamieni na masce przez pare lat jazdy, komus sie to nie podoba i maluje maske co jakis czas ,i tez juz grubosc jest nie fabryczna ale nic nie bylo ,to samo z obiciami od dzwi na parkngach itp,to nie uniknione bo w zasadzie nadwozie to krucha skoropka :) ,sam przy swojej trysnolem zderzaki i maske (tyle ze nie wyszlo to fachmanowi) bo byly podrapane itp ,ale czy to swiadczy ze juz jest po dzwonie ?! ,nie bo wiem ze nie jest ,takich sutacji mozna mnozyc i mnozyc.
Ale z drugiej strony (znam takie auta) moze byc dzwon po szybe,po dachu ,wstawiony caly nowy przod od auta dawcy w kolorze i mozesz przyjsc i mierzyc miernikiem :jum: , autem bedziesz jezdzic z zadowoleniem ale jaka jest prawda wie ten co to zrobil.

Tak jak mowie roznie bywa ,generalnie jak cos bylo "robione" wazne zeby to bylo dobrze ,ale jesli ktos ma e30 cala w originale w co nie watpie to gratuluje :cool2:
M-Technic2
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez kaktus » 1 lis 2009, o 16:13

M-Technic2 w sumie to opisałeś swoja historie auta nie o to mi chodzi.
PS. Co do wstawienia całego przodu to nikt tak nie zrobi jak fabryka to zrobiła.Wystrczy zajrzeć w kilka punktów auta(Chodzi mi o kogoś kto ogarnia temat Blacharsko-Lakierniczy) juz nie mówie o podłużnicach bo jest taki stereotyp pseudo fachowców od pomocy w kupnie ze tylko spojrzą powierzchownie czy nie były szpachlowane i czy nie jest świeży lakier i na tym sie kończy :duh:

Wróćmy do tematu... (tak myślałem ze mało osób wezmie udział w tym temacie)bo juz na początku zaczyna sie ... w stylu "tylko lakierowane bez dzwona"
www.7dents.co.uk

kaktus
Magister

Post numer:#7  Postprzez pepik11 » 1 lis 2009, o 17:15

Jestem z zawodu lakiernikiem i mojego touringa kupiłem z lekko rozbitym przodem, w trakcie roboty okazało się że to nie było wcale tak lekko ale przynajmniej jestem pewien że w 20 letniej historii samochód nie był tknięty!! Pod względem blacharsko-lakierniczym nic nie miałem robione, nawet zderzaki nie były malowane!!
Niestety dziś się tym chwalić już nie mogę bo dzwon był, a po za tym przy okazji cały samochód przemalowałem sobie na "Carbon Schwarz metallic" :lol:
pepik11

Post numer:#8  Postprzez kaktus » 1 lis 2009, o 19:10

pepik11 napisał(a):Niestety dziś się tym chwalić już nie mogę bo dzwon był, a po za tym przy okazji cały samochód przemalowałem sobie na "Carbon Schwarz metallic" :lol:
Plus za szczerość,a to zadkość :cool2: Odcień z nowej palety Bmw? ani to czarny,ani granatowy?
www.7dents.co.uk

kaktus
Magister

Post numer:#9  Postprzez Leon » 1 lis 2009, o 19:46

Jedyny nieoryginalny lakier mam na dole drzwi kierowcy i na dołach przednich błotników. Doły błotników pod listwami zaatakowała korozja więc musiałęm się z nią rozprawić. Dół drzwi to samo.. na rancie wyszły wykwity rudej. Całe auto jest w 100% bezwypadkowe i oprócz tych elementów ma oryginalny lakier.
Wszytskie spineczki, plastiki, i inne :cen: są na swoim miejscu.

Chciałbym odświeżyć lakierek bo sa ryski, odpryski itp.. ale obawiam się właśnie głupich komentaży przy sprzedaży auta...malowana, bita itp...
Tragedii nie ma a wręcz bym powiedział,że buda wygląda świetnie ale lifting po 19 latach by się przydał.
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Post numer:#10  Postprzez czajnik601s » 1 lis 2009, o 21:50

porob zdjęcia elementów które masz zamiar malować, ja miałem skorodowane doły błotników i przytarty delikatnie tylny sierp o brame . to porobiłem sobie fotki ,żeby później nikt nie próbował mi wmówić że auto było uderzone. A co do mojego auta zajrzałem już chyba wszędzie i wiem ,że dzwonka nie miało.pozdrawiam
czajnik601s

Post numer:#11  Postprzez kierownik » 2 lis 2009, o 00:28

Moje e30 ma juz 23 lata i ma oryginalny diamant schwarz metallic i jak na moje oko bardzo dobrze zachowany ,przejechane oryginalnie 203 tys. ,bezdypadkowe i wogole prawie ze malina. Poprzedni wlasciciel szkop trzymal je tylko w garazu i ostatnie 3 lata jak byl jeszcze jego wlascicielem zrobil tylko 2500 km. Historia prawdziwa,kto nie wierzy zapraszam do mnie.
kierownik
Student

Moje BMW: 318i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M10B18

Post numer:#12  Postprzez przemeq » 2 lis 2009, o 12:04

a moja poprzednia e30stka nie była walona, była rozebrana cala do blacharki i nigdzie nie było jakichkolwiek śladów po naprawach, jedynie trochę dziur po rudej :mrgreen:
e46 330i & szukam e30 coupe wąskie lampu
przemeq
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#13  Postprzez FrYzJeR » 2 lis 2009, o 14:16

moja jest bezwypadkowa...:D mój brat czyli "czajnik601s"sprawdzał ja u siebie w komisie i na pewno nie miała nigdy żadnego dzwona...i co najlepsze nigdzie niema nawet grama rdzy :mrgreen: troszkę musiałem ją upiększyć bo miała parę wgnioteczek... http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=8481 zdjęcia można obejrzeć tu jak wyglądała na samym początku a jak wygląda teraz...
Kupię zdrowy silnik m20b25...
FrYzJeR
Student

Moje BMW: 316
Nadwozie: Sedan
Silnik: M40B16

Post numer:#14  Postprzez trusek99 » 2 lis 2009, o 18:49

a moja była walona i co z tego jak teraz wygląda o niebo lepiej :mrgreen:
po dzwonku i wygląd przed nim: Obrazek
Obrazek
tu nowy projekt i końcowy efekt :P