[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Regulacja położenia maski

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Regulacja położenia maski

Post numer:#1  Postprzez kupiec_fkl » 2 gru 2009, o 13:12

Witam. Moje autko w przeszłości miało lekką stłuczke. Ktoś niechlujnie wymenił maske i nie zgrywa sie zabardzo z karoserią. Wiem że idealne dopasowanie bedzie niemożliwe ale jak można to chociarz troche poprawić ??
kupiec_fkl

Post numer:#2  Postprzez tigre0070 » 2 gru 2009, o 13:28

gumowe kołki z przodu masz do regulacji i uszy przy budzie w okolicy aku i skrzynki z bezpiecznikami.
Dodatkowo możesz na samej masce na mocowaniach sprawdzić czy dobrze leży :D
tigre0070

Post numer:#3  Postprzez kupiec_fkl » 2 gru 2009, o 14:43

No ja mam taki problem, że maska wchodzi zabardzo w środek i błotniki lekko wystają poza linie maski. Więc chyba musze pokombinować z tymi uszami.
kupiec_fkl

Post numer:#4  Postprzez beem_e30 » 2 gru 2009, o 15:32

Popróbuj uszami ale to tylko tył maski przy szybie delikatnie wyregulować możesz jeszcze śrubami gdzie jest cały zawias ze sprezyną z przodu przykręcony do karoserii deko podnosisz miód malina wychodzi...
beem_e30
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez tigre0070 » 2 gru 2009, o 17:13

kupiec_fkl, to jeżeli tak , to takie gumowe śrubki powinny być po obu stronach z przodu maski , jak je wykręcasz to wtedy maska jest wyżej :)

a uszy też lekko unosisz tylko i powinno banglać , trzeba próbować :)
tigre0070

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo