[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wstawienie szyby przedniej...

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Wstawienie szyby przedniej...

Post numer:#1  Postprzez przeemas1 » 6 sty 2010, o 10:23

Przykre zdarzenie spotkalo kolege :D no chlopak poprostu nie zauwazyl ze rogatki na przejezdzie byly zamkniete i sobie przelecial jak w filmach heheh, dobrze ze pociag nie jechal bo nie byloby co robic... Pytanie dotyczy wstawienia szyby przedniej czy macie jakies sposoby i proste rozwiazania dot. np. wbicia klina i reszty prac.... czekam na podpowiedzie ...pozdrawiam
Ostatnio edytowano 6 sty 2010, o 11:20 przez przeemas1, łącznie edytowano 1 raz
przeemas1

Post numer:#2  Postprzez Leon » 6 sty 2010, o 11:17

przeemas1 napisał(a):hlopak poprostu nie zauwazyl ze rogatki na przejezdzie byly zamkniete i sobie przelecial jak w filmach heheh,

A co wciągnął do nosa? :duh:

Tu masz temat o wstawianiu szyby
http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=9079&highlight=szyba
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez przeemas1 » 6 sty 2010, o 11:32

wszystko ok, w teacie co podales jest co i jak zorbic, wszystko to wiem bo przyciemnialem u siebie szybe tylnia i wiem jaka jest kolejnosc i ile pracy mnie czeka bo ja mu to niestety bede wymienial.... chodzi mi o to czy ktos ma sposoby na ulatwienie sobie pracy np przy wsadzaniu klina spowrotem, bo z tym mialem najwiecej pracy i najdluzej to trwalo.... a czy cos wciagal ?? raczej nie, tylko tak jest jak sie nie chce rano skrobac szyby z lodu - bo w raczki zimno :P heheheh :D
przeemas1

Post numer:#4  Postprzez Leon » 6 sty 2010, o 12:14

Płaski stępiony, szeroki wkrętak, płyn do naczyń i jazda :cool2:
Leon
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Post numer:#5  Postprzez przeemas1 » 6 sty 2010, o 12:21

czyli widze ze bede musial robic tak jak robilem u siebie ;/ szkoda bo myslalem ze jest jakis inny sposob.... a moze masz jakis patent na wyciagniecie (nie pogiecie) tego metalowego lacznika klina???
przeemas1

Post numer:#6  Postprzez Janek » 6 sty 2010, o 19:18

przeemas1 napisał(a):... a moze masz jakis patent na wyciagniecie (nie pogiecie) tego metalowego lacznika klina???

Płaski śrubokręt. Kliknij 'pomógł' dzięki!
Janek
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez Strzelba » 6 sty 2010, o 19:38

to poczytaj http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=9079&highlight=szyba i następnym razem poszukaj
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Silnik: M42B18

Post numer:#8  Postprzez przeemas1 » 9 sty 2010, o 09:59

O Wielki Administratorze czytalem to na poczatku (znalazlem) i ten link podal mi na poczatku LeonE30 takze wiem jak to zrobic tylko pytalem sie o jakies ulatwienie i usprawnienie tej operacji jezeli juz czytamy ze zrozumieniem. Pozdrawiam
przeemas1

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo