[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jak wymontować małą trapezwą szybkę z tylnych drzwi w kombi?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Jak wymontować małą trapezwą szybkę z tylnych drzwi w kombi?

Post numer:#1  Postprzez Ostyn » 29 mar 2008, o 10:06

Bardzo proszę o pomoc. Co prawda szyby wyjmować nie muszę, ktoś był tak "uprzejmy", że mi ją "wymontował" (jako zapłate wzioł sobie radyjko :P ). Teraz muszę wyjąć uszczelkę, ale słupek w drzwiak ją trzyma.
Dzięki za pomoc
Ostyn

Post numer:#2  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 29 mar 2008, o 11:11

Musisz wyjąć szybę, potem odchylasz uszczelkę drzwi, w ramie drzwi nad tym słupeczkiem jest śruba. Odkręcasz śubę i dopiero wtedy luzujesz supek, potem zostanie wyciągnięcie szybki.
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#3  Postprzez Ostyn » 29 mar 2008, o 12:01

Po odchyleniu uszczelki drzwi na d słupeczkiem nie widzę żadnej śruby..... tylko jakiś "prostokącik" zaraz sprawdze co to k...a jest :P

[ Dodano: 29-03-2008, 17:28 ]
dałem rade.
Pod słupkiem są dwie śruby które trzeba odkręcić i słopek wychodzi :)
Natomiast pojawił mi się kolejmy problem.
Po złożeniu wszystkiego drzwi się nie szamykają.... resztki szkłą nasypały się do zamka i coś się rypło.... szlag mnie trafi... :mad2:

[ Dodano: 29-03-2008, 18:36 ]
Do zamknięcia :)
Zamek wyczyściłem ze szkła i już działa :)
Ostyn

Post numer:#4  Postprzez turek63 » 29 mar 2008, o 22:51

ja w sedanie jak rozpbieralem drzwi to przez przypadek przycisnalem slubkiem ciegielko <drut> i tez sie nei domykaly
sprawdz czy wszystko dobrze poskladales bo prawdopodobnie gdzies cos nei tak :) ewentualnie cieglo moze byc zgiete
turek63
Uczeń

Moje BMW: 325
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54b30
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo